Locuitorii Capitalei pot dona ajutoare pentru sinistraţi pe platoul din faţa Academiei Militare în urma unei iniţiative a comune Armata Română-Realitatea TV. Andreea Marin Bănică a vorbit, în direct la Realitatea TV atât cu oameni simpli cât şi cu personalităţi care au venit să contribuie la umplerea camioanelor ce pleacă spre miile de sinistraţi. Alexandru Arşinel e unul dintre cei care a oferit sprijin românilor aflaţi în dificultate. Până acum au fost încărcate două camioane cu ajutoare.
Iată unde se pot aduce ajutoare:

Bucureşti: Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Şoseaua Panduri nr. 68-72, sector 5 – Centru operativ MApN – 021.410.73.25;
Hipermarketurile Carrefour Băneasa şi Real din Complexul AFI Cotroceni.

Sectorul 4 – Centrele speciale sunt amplasate în următoarele locații:

  • bd. Gh. Șincai – Metrou Tineretului
  • Piața Sudului- Nițu Vasile
  • bd. C-tin Brâncoveanu – Metrou-Unirii
  • bd. Dimitrie Cantemir – Metrou

Primul convoi cu ajutoare va pleca duminică, 12  februarie a.c., transportul conținând produse oferite de agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 4, de Edilul Sectorului 4 și de funcționarii Primăriei.
Cluj: UM 02295, Str. Moş Ion Roată nr. 1-3, Cartier Someşeni, Tel: 0264.592.481;

Timişoara:
U.M. 01218, Piaţa Libertăţii nr. 5-7, Tel. 0256.201.660;

Sibiu: Academia Forţelor Terestre, Str. Revoluţiei nr. 3-5, Tel. 0269.432.990;

Braşov:
Academia Forţelor Aeriene, Str. Mihai Viteazul nr. 160, Tel. 0268.423.421.

Bistriţa
: Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” .
Alimentele, obiectele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi alte bunuri vor fi colectate la următoarele puncte: la Unitatea Militară 02267 Bistriţa, din strada Grănicerilor, nr. 3-5 din Bistriţa; la Unitatea Militară 01515 Turda,  de pe strada Armatei, nr. 62-64; la Unitatea Militară 01518 Prundu Bârgăului, de pe strada Principală, nr. 418. Alimentele colectate vor fi transportate în zonele calamitate cu mijloacele puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale.

Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului. Ministrul de resort, Cristian Petrescu a declarat că sunt strânse la minister produse alimentare şi bunuri de primă necesitate pe care oricine din industria turismului le poate dona. “Noi ne vom asigura ca aceste produse vor ajunge de indata la oamenii care acum se lupta pentru viata”, spune Petrescu. Federaţiile patronale şi lucrătorii individuali din turism care doresc să doneze produse pentru oamenii aflaţi în nevoie sunt rugaţi să contacteze comandamentul de iarna al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la numarul telverde de urgenta 0800.86.82.82.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului face apel la reprezentantii industriei de turism pentru a veni in ajutorul persoanelor izolate din cauza caderilor de zapada si pentru a dona, din rezervele proprii, produse alimentare si bunuri de prima necesitate.
“Industria de turism şi partenerii noştri au rezervele necesare de produse din care pot dona oamenilor aflaţi în mare nevoie. Avem resurse să putem distribui aceste ajutoare. Împreună trebuie să ne mobilizam şi să facem un gest de solidaritate, care poate însemna salvarea de vieţi omeneşti”, afirma ministrul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.