Evenimentul Zilei > Social > Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!
Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!

Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!

Editura ALL, în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru, www.behance.net/RalucaBararu, au iniţiat Campania CITEȘTE POVEȘTI!

În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, li se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

În fruntea guvernului său proaspăt instaurat la inițiativa Editurii ALL, primul-ministru Harap-Alb are puterea de a crea locuri de muncă pentru personajele poveștilor rămase fără job. Din postura de ministru al Finanțelor Publice, Prâslea cel Voinic garantează creșterea numărului de pagini citite pe cap de locuitor, iar ministrul Educației, Ileana Cosânzeana, face reforma învățământului introducând lectura de seară în programa obligatorie.
Bun venit în sediul de campanie din mediul online! www.facebook.com/citestepovesti

Din ce în ce mai conștiincioși, introducem în agenda zilnică probleme de toate mărimile și culorile. Practicăm cu spor stresul de performanță, dar rămânem cu restanțe la timpul petrecut în compania copiilor și a cărților de povești pe care le îndrăgesc.
Titlurile din programa școlară se dovedesc de multe ori neatractive, iar în scurt timp apar și comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectură se transformă într-o probă de rezistență din care copiii ies de cele mai multe ori dezamăgiți. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fără strângere de inimă. Tinerii nu mai citesc. Românii, în general, citesc puțin. 22% dintre români nu citesc niciodată o carte, iar mai mult de o treime nu cumpără niciodată cărți (se arată într-un studiu IRES). 

Respectă legea implementată de Guvernul de Poveste!  Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News