Evenimentul Zilei > International > Pentru a atrage TURIȘTI CHINEZI, două țări le vor acorda VIZĂ comună
Pentru a atrage TURIȘTI CHINEZI, două țări le vor acorda VIZĂ comună

Pentru a atrage TURIȘTI CHINEZI, două țări le vor acorda VIZĂ comună

Pentru a atrage mai mulţi turişti din China, Belgia a anunţatcă a ajuns la un acord cu Marea Britanie, pentru a acorda o viză unică cetăţenilor chinezi care doresc să viziteze ambele ţări în aceeași călătorie.

.În prezent, chinezii care doresc să viziteze Belgia şi Marea Britanie trebuie să obţină o viză din partea fiecăreia, întrucât Marea Britanie nu face parte din spaţiul Schengen.

De asemenea, viza va putea fi solicitată pe internet, unde se va face şi programarea pentru prezentarea în termen de cel mult zece zile la unul dintre consulate în vederea aplicării vizei pe paşaport.

Chiar dacă solicitarea este adresată numai uneia dintre cele două ţări, cererea va fi analizată de ambele şi răspunsul va fi comun.

„Această iniţiativă belgiano-britanică oferă cetăţenilor chinezi posibilitatea de a primi două vize printr-o procedură unică”, o viză ce le oferă accesul în spaţiul Schengen, cu Belgia ca destinaţie principală, şi o alta pentru Marea Britanie, se arată într-un comunicat emis de guvernul belgian, scrie Agerpres.

O vizită combinată pentru Belgia şi Marea Britanie este foarte avantajoasă pentru turiştii chinezi, întrucât ei pot beneficia şi de conexiunile excelente oferite de trenul Eurostar, care leagă Londra de Bruxelles în două ore, precum şi de multitudinea de zboruri şi de legături cu feriboturile, situarea geografică a Belgiei favorizând şi un acces uşor pe întregul continent european.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: