Evenimentul Zilei > International > Pentagonul a aflat CE PLAN DIABOLIC ARE PUTIN şi care sunt NOILE ARME ALE APOCALIPSEI TESTATE de Rusia pentru a sili SUA să-şi abandoneze aliaţii. DECLARAŢII ISTORICE
Pentagonul a aflat CE PLAN DIABOLIC ARE PUTIN şi care sunt NOILE ARME ALE APOCALIPSEI TESTATE de Rusia pentru a sili SUA să-şi abandoneze aliaţii. DECLARAŢII ISTORICE

Pentagonul a aflat CE PLAN DIABOLIC ARE PUTIN şi care sunt NOILE ARME ALE APOCALIPSEI TESTATE de Rusia pentru a sili SUA să-şi abandoneze aliaţii. DECLARAŢII ISTORICE

Pentagonul a aflat ce plan diabolic are Putin şi care sunt armele apocalipsei testate de Rusia.

Șeful Pentagonului, Ashton Carter, a criticat luni investițiile Rusiei în "noile arme nucleare". Totodată, oficialul american s-a referit şi la "gesticulația nucleară" a Moscovei.

Cofnorm portalului 20Minutes, ministrului american al Apărării crede că Rusia este în unele privințe mai alarmantă decât Uniunea Sovietică când vine vorba de folosirea armelor nucleare.

Declaraţia a fost făcută la o vizită recentă într-una dintre bazele de rachete nucleare americane. Carter a spus că "utilizarea cea mai probabilă a armei nucleare nu mai este un război total", ci mai degrabă este un atac "teribil și fără precedent, de exemplu din partea Rusiei sau a Coreii de Nord, pentru a încerca să forțeze un adversar superior pe plan convențional să-și abandoneze unul din aliați".

Observaţiile lui Carter vin în contextul în care Vladimir Putin a declarat că este pregătit să utilizeze arma nucleară. Mai mult, informaţiile culese de agenţii speciali arată că Moscova este suspectată că a testat o rachetă de croazieră, încălcând Tratatul forțelor nucleare intermediare (INF) din 1987, care interzice armele nucleare cu rază medie de acțiune în Europa.

De altfel, americanii au arătat că administraţia de la Kremlin continuă să-și modernizeze componentele nucleare, în ciudat unui tratat semnat în 2010 şi care teoretic îi interzice acest lucru.

Nici armata Statelor Unite nu lasă garda jos şi pregăteşte reînnoirea celor 400 de rachete balistice intercontinentale Minuteman III. Washingtonul mai are în vedere dezvoltarea unei noi rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, dar şi a unor noi submarine nucleare, lansatoare de rachete şi bombardierele nucleare B-61. "Începem acum să corectăm decenii de subinvestiții în descurajarea nucleară", a declarat Carter.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: