Evenimentul Zilei > Social > Pensionarii fac credite de 30 de lei ca să își cumpere medicamente
Pensionarii fac credite de 30 de lei ca să își cumpere medicamente

Pensionarii fac credite de 30 de lei ca să își cumpere medicamente

Mulți români din întreaga țară au ieșit în stradă și au scandat împotriva Guvernului. Împotriva celor care au încercat să modifice, pe șest, Codurile de procedură penală. În piețe, la mitinguri, s-au aflat și bătrâni, oameni ale căror pensii nu depășesc lunar câteva sute de lei

Cine mai are bunici se poate considera un om împlinit. Aceștia încă mai pot simți acel sentiment de dragoste, de protecție necondiționată, îi pot privi față în față pe oamenii ai căror ochi se umplu de lacrimi atunci când le faci o vizită, iar la plecare, cu ale lor palme brăzdate de muncile câmpului, îți acoperă obrajii și te sărută părintește pe frunte.

Este sentimentul suprem să simți că mamaie sau tataie o duc bine, că nu le lipsește nimic, iar ale lor pensii sunt pe măsura anilor munciți pe brânci. Din păcate, nu este așa. Bătrânii noștri, pensionarii României, sunt foarte săraci. Îți pot da seama de acest lucru dacă faci o vizită la sediile Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor (CARP) Omenia din București.

Bani pentru medicamente

Așezați cuminți la rând, bătrânii așteaptă să li se strige numele pentru a ajunge cu dosarele la ghișeu. Nu au bani de mâncare și de medicamente și vin să se împrumute de bani. Să nu vă gândiți că cer mii de lei, ci câteva zeci. „Să știți că sunt și cereri pentru împrumuturi de 100 de lei, de 50 de lei sau chiar de 30 de lei, pe care îi restituie în câteva rate. Este inuman să ajungi să te împrumuți câteva zeci de lei pentru medicamente, un kilogram de morcovi sau câțiva cartofi. Așa arată sărăcia în România. Îți mărește cu puțin pensia și scumpesc alte lucruri. Noi încercăm să-i ajutăm cum putem. Noi le dăm pâine gratis și vă rog să mă credeți că mi se rupe sufletul când îi văd. Au nevoie de ajutor“, susține Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia.

De mai bine de 20 de ani, CARP-ul condus de Chioaru este asociația care le întinde o mână de ajutor pensionarilor. Dorește să construiască un cămin de bătrîni și o cantină socială, dar nu găsește sponsorizări.

Cer ajutorul primarului general

A adresat o rugăminte și primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să ofere ajutor pentru acordarea de prânzuri gratuite pentru pensionari. „Noi oferim zilnic 20 de porții de mâncare bătrânilor. Poate găsește și primarul Bucureștiului alte 20 de porții. Împreună am putea hrăni 40 de bătrâni“, a declarat președintele CARP Omenia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: