Pensionarea unui judecător controversat scoate la iveală posibile acțiuni ilegale. Document

Pensionarea unui judecător controversat scoate la iveală posibile acțiuni ilegale. Document Sursă foto: Pixabay

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a ieșit la pensie, retragerea din activitate fiindu-i aprobată de CSM. Acesta s-a folosit de fiul său, acuzat de practicare ilegală a avocaturii, în instanță.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a ieșit la pensie, retragerea din activitate fiindu-i aprobată de CSM. Acesta s-a folosit de fiul său, acuzat de practicare ilegală a avocaturii, în instanță.

CSM i-a aprobat retragerea din activitate judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București, ceea ce înseamnă că va ieși la pensie. Numele său este foarte strâns legat de cel al fiului, Alexandru Ion-Tudoran, dar nu din punct de vedere al gradului de rudenie, ci fiindcă fost, în repetate rânduri, acuzat de practicarea ilegală a avocaturii.

Acesta nu este membru a Uniunii Barourilor din România, întrucât a fost exclus din profesia de avocat în anul 2013. Chiar și așa, Tudoran jr. pledează mai departe în instanțe, ba chiar a fost angajat de tatăl său, judecătorul, într-un proces de litigii de muncă. Alexandru Ion – Tudoran, fiul judecătorului Tudoran, a absolvit o facultate particulară de drept și a ales să profeseze ca avocat. Nu a trecut niciodată de examenele organizate de Uniunea Națională a Barourilor din România, informează Libertatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorul a fost anchetat de Inspecția Judiciară, din cauza fiului său, acuzat de practicarea ilegală a avocaturii. El s-a înscris pe listele unei structuri UNBR – Baroul Bota, o structură paralelă scoasă în afara legii. Cu dovada emisă de Baroul Bota, el și-a înființat apoi entitatea fiscală „Cabinet de Avocat Ion-Tudoran Alexandru”. Ministerul de Finanțe – ANAF a aprobat și emis acte de înregistrare fiscală pentru înființarea cabinetului de avocat fără să verifice și să realizeze că, de fapt, Alexandru Ion – Tudoran nu era membru al UNBR, ci al unei structuri paralele declarate ilegale prin decizia unor instanțe de judecată. Alexandru Ion – Tudoran s-a înscris apoi în mai 2013 în Baroul Avocaților din Sofia, Bulgaria. La data de 17.09.2013, prin decizia 530, Baroul Bota l-a exclus pe Alexandru Ion-Tudoran. Dar acesta nu a anunțat nicăieri. Un an mai târziu, Tudoran jr s-a înscris în Colegiul Avocaților din Madrid, dar s-a întors să profeseze în România.

În calitate de avocat străin, Tudoran avea obligația legală de a se anunța și de a fi luat în evidențele Uniunii Naționale a Barourilor din România în Secțiunea Avocați Străini. În eventualitatea în care ar fi făcut asta, el nu avea, totuși, dreptul de a-și oferi, în mod frecvent, serviciile pe teritoriul României. Juniorul a apărut în procese împotriva unor structuri din Justiție, respectiv Ministerul Justiției, Curtea de Apel București, Tribunalul București și cu Tribunalul Ilfov.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion -Tudoran și-a angajat fiul- ca avocat străin- să îl reprezinte la Tribunalul Dâmbovița în dosarul 1307/120/2016 – privind litigii de muncă. Alături de alți 24 de colegi, judecătorul și-au cerut drepturi salariale restante. Mai mult decât atât, atunci când instanța Tribunalului Dâmbovița a ridicat suspiciuni asupra calității de avocat a lui Alexandru Ion – Tudoran, avocatul spaniol a depus Împuternicirea Avocațială seria C nr 120052 – 0001/2016 emisă la 15.06.2016.

Asupra împuternicirii semnată și de judecătorul Tudoran în calitate de client, există suspiciuni de fals, conform sursei citate..

Presupusul formular ar fi fost atribuit de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid. Însă în Tabloul Avocaților – Secțiunea Avocați Străini, Alexandru Ion – Tudoran nu este înscris în România, astfel că nu avea dreptul de a profesa și nu putea pune concluzii.