Pensiile de Paști. Când se plătesc și ce prevede noua Hotărâre de Guvern

Pensiile de Paști. Când se plătesc și ce prevede noua Hotărâre de Guvern Pensionari. Sursa foto: Pixabay

Pensiile de Paști. Guvernul a luat o decizie mult așteptată de toți pensionarii din România. Mai exact, pensiile vor fi plătite înainte de Paște. Hotărârea de Guvern privind acest lucru a primit toate avizele necesare și urmează să fie adoptată în ședința de joi, 25 aprilie.

Pensiile de Paști. Când se plătesc și ce prevede noua Hotărâre de Guvern

Având în vedere că 1 mai și 3 mai sunt zile libere, pensiile ar urma să fie livrate în ziua de joi, 2 mai. În data de 25 aprilie, banii vor fi transferați către Poșta Română și către toate Casele de Pensii din țară. Ulterior, poștașii vor distribui pensiile înaintea Paștelui.

Cum se va proceda? În data de 25 aprilie vor fi trimiși banii către Poșta Română, dar și către toate Casele de Pensii. Ulterior, poștașii din toată țara vor distribui toate pensiile înaintea Paștelui.

Pensionar, Pensionarii, Vârstnici, CupluPensiile de Paști. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suma totală de 3.743.197 mii lei, din bugetul de asigurări sociale de stat, din care tranșa I în valoare de 1.782.032 mii lei (plata se efectuează în data de 25.04.2024), iar tranșele II și III sunt în suma de 1.961.165 mii lei. Suma totală de 785.359 mii lei, din bugetul de stat, din care tranșa I în valoare de 446.000 mii lei (plata se efectuează în data de 25.04.2024), iar tranșele II și III sunt în suma de 339.359 mii lei”, se arată în HG-ul, care va fi adoptat, joi, în ședința de Guvern.

Suma totală destinată plății pensiilor este de 3.743.197 mii lei din bugetul de asigurări sociale de stat și 785.359 mii lei din bugetul de stat. Aceste sume vor fi împărțite în tranșe, cu prima tranșă urmând să fie plătită în data de 25 aprilie.

Marcel Ciolacu a cerut ministrului Muncii să rezolve această problemă

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să ia legătura cu toate băncile și cu Poșta Română pentru ca pensionarii să primească banii înainte de Paște. Majoritatea pensiilor sunt foarte mici și deja pensionarii s-au înghesuit să se împrumute la Casele de Ajutor Reciproc (CAR).

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, cerut Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.