Proiectul legislativ a fost inițiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea.

Deputatul USR Claudiu Năsui atrage atenția pe Facebook că pensiile speciale vor crete pe „furiș”, iar inițiatorii acestui proiect de lege sunt cei care nu au votat creșterea alocațiilor pentru copii „pe motiv că nu sunt bani”.

„PSD vrea creşterea pensiilor speciale pe furiş.

Senatul a adoptat ieri, tacit, un proiect legislativ iniţiat de PSD. Ce face acest proiect? Măreşte pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari. De ce tocmai funcţionari parlamentari? Pentru că „cine împarte parte îşi face”.

Practic, Partidul Social Democrat ne confirmă că, pentru ei, nu toţi românii sunt egali. Cei care sunt mai apropiaţi de centrii de putere şi care le acceptă abuzurile mai mult, vor fi recompensaţi cu privilegii.

Știţi care e culmea? Că iniţiatorii acestui proiect sunt printre cei care au votat împotriva creşterii alocaţiilor la copii, pe motiv că nu sunt bani.

Funcţionarii publici care vor primi aceste pensii speciale mărite le vor mulţumi celor de la #PSD pentru acest cadou. Dar nu lor ar trebui să le mulţumească. Ci nouă, românilor care muncesc şi plătesc printre cele mai mari taxe şi impozite pe muncă din Europa de est”, scrie Năsui pe pagina sa de Facebook.