Evenimentul Zilei > Social > PENSII SPECIALE și sume colosale. Cine din România poate BENEFICIA de ele? Cifrele sunt ASTRONOMICE
PENSII SPECIALE și sume colosale. Cine din România poate BENEFICIA de ele? Cifrele sunt ASTRONOMICE

PENSII SPECIALE și sume colosale. Cine din România poate BENEFICIA de ele? Cifrele sunt ASTRONOMICE

Noi informații despre cele mai mari pensii din România au fost descoperite. Valorile acestora au fost făcute publice, iar cifrele sunt astronomice.

Informații neștiute privind valoarea pensiilor speciale din sistemul MAI au fost făcute publice de presă. Zeci de mii de polițiști beneficiază de pensii speciale, iar sumele alocate pentru plata acestora sunt uriașe.

„Pensia de serviciu brută din MAI s-a ridicat, în medie, la 4.311,44 lei în 2018, rezultă din informaţiile pe care MAI le-a transmis exclusiv Economica. În total, pensiile de serviciu din MAI au costat peste 3,34 miliarde de lei în 2018, ne-au mai spus oficialii Ministerului de Interne.

65.105 oameni au încasat, în decembrie 2018, pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a MAI, instituţia care administrează pensiile din ministerul de resort. Acesta e cel mai mare nivel al numărului de beneficiari de pensii de serviciu de sub cupola MAI din 2017 încoace, arată datele pe care le-am primit de la Ministerul de Interne. Creşterea numărului de beneficiari de pensii speciale din MAI a început în luna mai 2018 şi a continuat până la sfârşitul anului 2018”, scrie Economica.net.