Penescu, din nou aproape de libertate

Penescu, din nou aproape de libertate

Tribunalul Argeş a respins, astăzi, propunerea DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, directorul magazinelor Pic, Liviu Făcăleaţă, fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, şi pentru fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Decizia nu este însă definitivă, fiind atacată deja cu recurs de procurorii DNA.

Şedinţa de judecată s-a ţinut cu uşile închise, în prezenţa celor patru arestaţi, care au fost duşi apoi în arestul Poliţiei Argeş.

Penescu, Făcăleaţă, Libertatu şi Constantin au fost arestaţi preventiv pe 14 aprilie pentru implicarea într-un dosar de corupţie. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu - de luare de mită.

Tribunalul Argeş a decis pe 11 mai să le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au depus recurs, care a fost admis de Curtea de Apel Piteşti o zi mai târziu, astfel că cel patru au rămas în arest. Pe 10 iunie, va expira şi al doilea mandat de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Mediafax

CITIȚI ȘI: Penescu, fără succes

Descindere la ziarul lui Penescu

Penescu, creşterea şi descreşterea căluşarului milionar | VIDEO

Penescu şi Constantin rămân în cătuşe