Penelope Cruz, muza regizorului Pedro Almodovar

Penelope Cruz, muza regizorului Pedro Almodovar

Trofeul pentru Cea mai bună actriţă decernat în 2006 la gala Festivalului de Film de la Cannes a fost împărţit de cele şase protagoniste principale ale filmului „Volver“.

Producţia spaniolă a fost recompensată, de asemenea, cu premiul pentru Cel mai bun scenariu.

Unul dintre personajele principale feminine este Raimunda, interpretată de Penelope Cruz. Mama unei fete adolescente încearcă, alături de rudele sale, să treacă peste moartea părinţilor, dispăruţi în urma unui incendiu.

Pe lângă tragedia care i-a lovit familia, frumoasa Raimunda trebuie să se confrunte cu drama morţii soţului său, Paco, ucis de fiica sa, Paula. Paco, un muncitor şomer, încercase să-şi violeze fiica, sub pretextul că el nu este tatăl ei natural, însă nu apucă să comită fapta. Toate aceste întâmplă ri prin care trece Raimunda culminează cu apariţia fantomei mamei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este unul dintre cele mai apreciate filme ale cunoscutului Pedro Almodovar, care declară că povestea transpusă pe ecrane are ca subiect principal moartea şi, mai ales, felul în care este percepută aceasta în diverse locuri. Regizorul menţionează că perspectiva asupra morţii pe care a redat-o în film a fost inspirată de modul în care oamenii din LaMancha, zona din care provine, percep acest fenomen natural.

RECOMPENSĂ

> Rolul Raimundei i-a adus actriţei spaniole Penelope Cruz, în afară de premiul de la Cannes, o mulţime de alte nominalizări pentru diverse premii, printre care se numără Oscar, Globurile de Aur, BAFTA.

> A câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă în cadrul galei Premiilor Goya şi a Academiei Europene de Film.