Penelope Cruz, Madonna latino

Penelope Cruz, Madonna latino

Născută la Madrid în 1974, Penelope Cruz este o adevărată divă latino. Denumită şi Madonna Spaniei, Penelope debutează ca dansatoare, chiar din vremea adolescenţei.

După ce studiază baletul timp de nouă ani la Conservatorul Naţional din Spania, începe să danseze în diferite trupe de profesionişti. La 15 ani câştigă o audiţie, din 300 de participante, şi primeşte o bursă de balet, de trei ani, având-o ca profesoară pe Angela Garrido. Urmează lecţii de jazz şi se face remarcată după ce apare în videoclipul „La fuerza del destino“. Succese cinematografice După ce prezintă o emisiune pentru tineri, „La Quinta Marcha“, debutează în film cu rolul din „Jamon, Jamon“. Primeşte un rol în „Belle Epoque“, care câştigă Oscarul pentru Cel mai bun film străin. După această producţie cinematografică, succesul lui Penelope nu întârzie să apară. O altă peliculă cu actriţa spaniolă, „Todo sobre mi madre“ (Totul despre mama), ia Oscarul pentru Cel mai bun film străin. În „Vanilla Sky“, Penelope îl are ca partener pe Tom Cruise, atât pe platouri, cât şi în viaţa reală.

Pentru rolul din „Volver“, Cruz obţine la Cannes premiul pentru cea mai bună actriţă. Ulterior, este nominalizată la Oscar şi la Globul de Aur, la aceeaşi categorie. Penelope este prima actriţă de origine spaniolă nominalizată la Oscar pentru un rol principal. După ce a filmat „Sahara“ în 2005, Penelope începe o relaţie cu partenerul din film Matthew McConaughey, dar care nu durează foarte mult. În prezent, actriţa îl are ca iubit pe actorul spaniol Javier Bardem. Contracte cu Mango şi L’Oreal Penelope şi Monica, sora ei, se lansează în modă, creând haine pentu marca spaniolă Mango, a cărei imagine este chiar Penelope. Cruz este şi imaginea produselor cosmetice L’Oreal, alături de Eva Longoria. Ediţia australiană a revistei „Empire“ o include pe frumoasa cu origini latine în Topul celor mai sexy femei din lumea filmului. Mai nou, Penelope declară că îşi doreşte să devină mamă, că ar vrea să aibă propriii ei copii, dar nu o deranjează nici adopţia.

Ne puteți urmări și pe Google News