Pentru că anul acesta, pe lângă Moaștele Sfintei Parascheva, au fost aduse, de pe muntele Athos, moaștele mâinii Sfintei Maria Magdalena și un fragment din lemnul Sfintei Cruci, iar de la București – moaștele Sf. Ioan Gură de Aur.

Sunt așteptați un milion de credincioși

Oficialii Mitropoliei Moldovei estimează, însă, că numărul credincioșilor va crește în următoarele zile, ajungând chiar la un milion pe 14 octombrie, când se prăznuiește, de fapt, hramul Sfintei Parascheva.


FOTO: La coada întinsă pe 2 kilometri se stă ore în șir Punctul culminant va fi Sfânta Liturghie, ceremonie religioasă la care iau parte, an de an, și politicieni și demnitari ai statului român.

Statul în p i c i o a r e , fără mâncare, le-a creat mari probleme unor p e l e r i n i . Aproape 150 dintre ei au avut nevoie de asistența medicilor de pe Salvare, câțiva fiind chiar transportați la spital.


FOTO: Preoții țin slujbe în aer liber ca să poată participa toți credincioșii


Polițiștii, care supraveghează îndeaproape zona, au confiscat peste 300 de kilograme de lumânări de la un comerciant care încerca să profite de pe urma credincioșilor. Bărbatul, care venise cu mașina plină tocmai de la Roman, s-a ales cu dosar penal.