PELERINAJ la Peştera Sfântului APOSTOL ANDREI

Mii de credincioşi din toată ţara au venit, în pelerinaj, la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din sudul judeţului Constanţa. Mănăstirea adăposteste moaştele Sfântului Apostol Andrei, dăruite Arhiepiscopiei Tomisului, în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia.

La aproximativ 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care, conform tradiției, s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. În peştera se află primul altar creştin de pe teritoriul românesc iar în apropiere ţâşneşte un izvor despre care se crede că are puteri tămăduitoare. La Mănăstirea Sf Apostol Andrei, considerata Betleemul neamului românesc, vin în fiecare an, de 30 noiembrie, mii de credincioși spre a-l cinsti pe primul apostol al romanilor. 

Credincioşi din toate colţurile ţării stau răbdători la coadă pentru a ajunge la peştera în care s-a rugat, pentru prima dată, Sf Andrei. Printre enoriaşi sunt foarte mulți tineri. Mare parte dintre credincioși au ajuns încă din seara trecută, dormind peste noapte în biserică sau în autoturisme și autocare. Cei mai mulţi credincioşi sunt oameni cu probleme de sănătate care se roagă în speranţa unor minuni din partea sfântului. 

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de 13 ierarhi din țară și din străinătate, oficiază Liturghia. Aproape 200 de jandarmi şi poliţişti au fost trimisi sa asigure măsurile de ordine, atât în incinta mănăstirii cât şi lângă bazarul cu obiecte bisericeşti din apropiere. Dispozitivele de ordine,  formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipele de intervenţie mobile supravegheaza manifestările religioase, fără a fi înregistratre incidente.