Pelerinaj la mormântul "Sfântului Ardealului"

Pelerinaj la mormântul "Sfântului Ardealului"

Cel puţin 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la Mănăstirea Prislop, în judeţul Hunedoara, unde, la finele acestei săptămâni, sunt marcaţi cei 21 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, cel supranumit "Sfântul ardelenilor", cu toate că nu a fost canonizat încă de Biserica Ortodoxă Română.

Anul trecut, când zvonurile referitoare la canonizarea sa erau mai intense, peste 30.000 de pelerini au trecut pe la mormântul celui care este considerat în România ca cel mai mare duhovnic al secolului XX.

Condiţiile meteo şi disiparea zvonurilor referitoare la canonizare îi fac pe reprezentanţii MinisteruluI Administraţiei şi Internelor să creadă că, anul acesta, numărul pelerinilor va fi ceva mai mic, situat undeva în jurul a 20.000.

Cu toate acestea, în zona Silvaş - Prislop, s-a format deja un dispozitiv care va cuprinde, până la final, 160 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cărora li se adaugă trei echipaje de ambulanţă.

Pelerinii sunt rugaţi ca, mai ales pe drumul dintre Silvaşul de Jos şi Prislop să nu parcheze pe partea carosabilă şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pentru a se evita ambuteiajele de anul trecut, când cei şase kilometri dintre cele două localităţi, s-au parcurs şi în două sau trei ore.

"De asemenea, în incinta mănăstirii a fost stabilit un traseu astfel încât pelerinii să poată trece, fiecare, în ordine, pe lângă mormântul părintelui Arsenie Boca", adaugă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu.

Arsenie Boca s-a născut la 1910, în Vaţa de Jos (judeţul Hunedoara) şi a încetat din viaţă la 28 noiembrie 1989. Mărturiile unor preoţi mai tineri arată că părintele Boca a făcut mai multe minuni pe parcursul vieţii sale, reuşind, de exemplu, să vindece bolnavi de cancer, sau să prevestească schimbarea regimului comunist cu mult timp înainte evenimentele din decembrie 1989. Arsenie Boca nu a fost canonizat încă de Biserica Ortodoxă Română, deşi mai mulţi lideri zonali ai acesteia consideră că părintele ar merita din plin şi titulatura oficială de sfânt, mai ales că simplii credincioşi îl consideră astfel de multă vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News