Evenimentul Zilei > Actualitate > PEDOFILIA ar putea fi VINDECATĂ. Cercetătorii testează un MEDICAMENT care ar putea ANIHILA pornirile bolnave ale acestora
PEDOFILIA ar putea fi VINDECATĂ. Cercetătorii testează un MEDICAMENT care ar putea ANIHILA pornirile bolnave ale acestora

PEDOFILIA ar putea fi VINDECATĂ. Cercetătorii testează un MEDICAMENT care ar putea ANIHILA pornirile bolnave ale acestora

Oamenii de ştiinţă din Suedia au început testarea unui medicament folosit în tratarea cancerului care ar putea “vindeca” pedofilia. Cercetările, aflate în curs de desfăşurare, ar putea arăta dacă medicamntul care stopează producerea testosteronului va reduce şi dorinţa sexuală.

Studiul se realizează la Insitutul Karolinska din Stockholm şi include 60 de pacienţi care au cerut ajutor pentru fanteziile lor pedofile, dar care nu au abuzat copii.

“Scopul cercetării este acela de a pune bazele unui program preventiv, destinat celor care suferă de această tulburare, care să fie eficient şi suportabil, astfel încât să putem preveni abuzarea sexuală a copiilor”, a declarat cercetătorul Christoffer Rahm, potrivit Daily Mail.

Astfel de studii se realizează atât de greu şi rar din cauza problemelor de natură etică şi a dificultăţii în strângerea datelor. În acest proces, jumătate dintre cei 60 de pacienţi vor primi o injecţie cu acest medicament, iar cealaltă jumătate va primi un medicament inactiv.

Testosteronul este unul dintre factorii “responsabili” de comiterea abuzurilor sexuale, alături de un auto-control diminuat sau lipsa empatiei. Medicul a precizat că una din zece fete şi un băiat din 20 sunt abuzaţi sexual, de aceea e nevoie de un tratament urgent pentru a asupri astfel de dorinţe sexuale.