Pe timp de criză, românii merg în vacanţă cu maşina mică la Cricova

Pe timp de criză, românii merg în vacanţă cu maşina mică la Cricova

Criza a redus bugetele alocate de români pentru petrecerea vacanţelor, aşa că mulţi dintre ei optează pentru destinaţii apropriate de casă, unde pot ajunge folosind automobilul propriu sau autocarul.

Mersul în vacanţă cu maşina mică este preferat mai ales de cei care vor să facă scurte opriri pentru cumpărături, explică Traian Bădulescu. De exemplu, mulţi aleg vizitele în Republica Moldova, unde, spre deosebire de România, turismul viticol a înflorit, a adăugat consultantul în turism. Cei care merg să deguste un vin în hrubele de la Cricova, de exemplu, se pot opri pe drum să facă şi cumpărături.

Cei care preferă să nu aibă grija maşinii proprii pot alege un circuit de 3 nopţi/4 zile pe rute ca Odesa-Chişinău-Crama Cricova-Cetatea Albă, cu plecare din Bucureşti. O asemenea vacanţă costă 135 de euro/persoană. Cazarea cu mic dejun se va face în hoteluri de două şi trei stele. Taxa de intrare la Cramă este de 15 euro.

Alte destinaţii preferate de românii cărora să plece în vacanţă cu propria maşină sunt Bulgaria, Grecia şi staţiunile din Turcia situate pe malul Mării Egee.

Ne puteți urmări și pe Google News