Satul Oimiakon, situat în nord-estul Siberiei (denumirea Oimiakon înseamnă în dialectul local „apă care nu îngheaţă”) este considerat polul mondial al frigului.

Recordul de temperatură în aceste locuri este de -71,2 grade Celsius. „Începem să îngheţăm la -50 de grade Celsius. Dacă este mai cald, adică temperatura este mai ridicată de -50 de grade, se poate considera că n-a fost iarnă”, menţionează o reprezentantă a administraţiei din Oimiakon, după cum notează Vocea Rusiei.

Adevărata viaţă rurală

De altfel, administratia locală  emite pentru turişti certificate care atestă vizitarea celui mai rece punct locuit de pe planetă! „Cei mai mulţi turişti vin aici pentru că vor să  simtă pe propria piele ce înseamnă gerul şi să vadă cum se transformă momentan în abur apa clocotită dintr-un vas!”, spun localnicii. Printre atracţiile turistice se numără: şcoala, sala de cazane în care localnicii muncesc pentru a asigura căldura, sau locul unde se măsoară nivelul apei acolo unde râul nu îngheaţă.

Meteorologul local Valeri Vinokurov locuieşte într-o căsuţă din lemn cu o grădină mică, în care se află staţia de meteorologie. El oferă turiştilor o singură cameră cu mobilă sovietică, le găteşte delicatese din Yakutia: organe de cal sau peşte crud îngheţat. „Merită gustată şi îngheţata de Yakutia”, spune Valeri.
Presa rusă precizează că aici turiştii au şansa să vadă „adevărata viaţă rurală”. Ca un fapt inedit, aici se pot face cumpărături şi în singurul magazin din sat, unde preţurile nu sunt mai mici decât cele din Moscova!

 Se poate vizita şcoala, sala de cazane în care localnicii muncesc pentru a asigura căldura, se poate măsura nivelul apei acolo unde râul nu îngheaţă.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • DOSARUL PRĂBUŞIRII FNI: Pedeapsa de 15 ani de detenţie a lui Nicolae Popa, redusă la 6 ani şi 8 luni datorită noilor coduri!
  • Stareţul de la mănăstirea unde s-a ASCUNS Iulia: „La spovedanie, mi-a spus că e fugită de acasă”
  • "Dialogul surzilor". Ponta găseşte pretexte să-l blocheze pe Iohannis

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Ce se întâmplă atunci când sari COARDA foarte mult | VIDEO
  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei
Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online

<iframe src="//www.youtube.com/embed/1fDGejVDAHU" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>

Citește și: