La toate acestea se adaugă spulberarea majorității parlamentare cauzată de ieșirea ALDE de la guvernare.

Socialdemocrații încearcă astăzi, în cadrul CEx-ului, să identifice soluții pentru depășirea crizei, însă e deja de domeniul evidenței că alternativele sunt în număr de două: fie Dăncilă și PSD reușesc stabilirea unei noi majorități și obțin votul de restructurare în plenul Parlamentului, fie opoziția trece o moțiune de cenzură.

Rocadă Cazanciuc- Meleșcanu?

Dăncilă și baronii vor pune sub lupă și cazul lui Teodor Meleșcanu, care, deși a acceptat să fie distribuit de PSD în rol de viitor șef al Senatului, nu a reușit, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, să rupă destui patrlamentari ALDE pentru a începe o creionare a unei noi majorități necesare votului pe restructurare.

În aceste condiții, baronii iau în calcul desemnarea unui nume din partid, Robert Cazanciuc (fost ministru al Justiției în epoca Ponta) atrăgând, în acest moment, cea mai mare susținere pe line de partid.

E foame de bani

O altă discuție delicată presupune analiza ordonată de Dăncilă cu privire la fondurile partidului și, potrivit acelorași surse, situația e groasă: după epoca Dragnea, visteria PSD este aproape goală, în condițiile în care urmează importante mize electorale: președinție, locale și parlamentare.

Te-ar putea interesa și: