Evenimentul Zilei > International > Pe insula unde a fost DEŢINUT NELSON MANDELA vor fi amplasate panouri solare
Pe insula unde a fost DEŢINUT NELSON MANDELA vor fi amplasate panouri solare

Pe insula unde a fost DEŢINUT NELSON MANDELA vor fi amplasate panouri solare

Insula unde a fost deţinut aproape 30 de ani fostul preşedintele al Africii de Sud, Nelson Mandela, va fi alimentată cu energie solară.

Astfel, până în anul 2019, Guvernul sud-african s-a angajat să instaleze panouri solare pentru a alimenta grădinile botanice, siturile istorice şi parcurile naţionale, informează Agerpres, citând AFP. Amplasarea de panouri solare la Robben Island face parte dintr-un proiect naţional. “Unul dintre pilonii principali va fi Robben Island. Lucările vor începe în acest an”, a declarat Derek Hanekom, responsabilul turismului în Africa de Sud. “În prezent, Robben Island depinde doar de grupri electrogene diesel. Vom trece de la o energie produsă complet diesel la una solară”, a complete Hanekom.

Pe Robben Island, a funcţionat o temniţă unde au fost închişi principalii opozanţi ai vechiului regim de apartheid din Africa de Sud. Nelson Mandela a stat închis aici aproape trei decenii. În 1999, insula a fost clasificată patrimoniu Unesco, iar de atunci a devenit una dintre cele mai mari atracţii turistice din Africa de Sud.