Evenimentul Zilei > Sport > Pe „Bătrânul Continent” curg banii pentru transferuri
Pe „Bătrânul Continent” curg banii pentru transferuri

Pe „Bătrânul Continent” curg banii pentru transferuri

In această vară, echipele din Liga I au fost mai zgârcite ca niciodată în ceea ce priveşte transferurile.

Majoritatea cluburilor au preferat să aducă fotbaliști liberi de contract, din cauza lipsurilor financiare, dar și pentru că unele dintre echipe se află în insolvență și nu au dreptul să investească în achiziționarea jucătorilor. În schimb, în Europa, marile forțe au investit sume colosale, aducând piața transferurilor la nivelul la care se afla la începutul anilor 2000.

Barcelona conduce topul

Recordul verii a fost stabilit de FC Barcelona. Catalanii au plătit celor de la FC Liverpool suma de 94,9 milioane de euro pentru achiziționarea uruguayanului Luis Suarez! Pe locul al doilea se situează „galacticii” de la Real. Madrilenii au fost dispuși să achite suma de 80 de milioane de euro, către AS Monaco, pentru a-l legitima pe columbianul James Rodri guez, golgheterul Cupei Mondiale.

Șeicii din Qatar bat recorduri

Nici șeicii din Qatar, cei care patronează clubul PSG, nu se uită la bani. Parizienii l-a transferat pe brazilianul David Luiz, de la Chelsea Londra, pentru 50,6 milioane de euro. Cu această ocazie, sud-americanul a devenit cel mai scump fundaș din istoria fotbalului.

În ierarhia transferurilor se mai află chilianul Alexis Sanchez, transferat de la FC Barcelona la Arsenal Londra (44,3 milioane de euro), dar și Diego Costa, plecat de la Atletico Madrid la Chelsea Londra (40,5 milioane de euro). Cele mai scumpe cinci transferuri totalizează 310,3 milioane de euro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: