PDL calmează UDMR: "Legea Giurgiu nu va trece de Senat"

PDL calmează UDMR: "Legea Giurgiu nu va trece de Senat"

Vicepreședintele PDL Sever Voinescu asigură UDMR că inițiativa legislativă care prevede eliminarea predării Istoriei și Geografiei în limba maghiară adoptată tacit la Cameră, nu va trece și la Senat. Liderii UDMR amenințaseră că adoptarea inițitivei deputatului Mircea Giurgiu ar putea duce la ruperea coaliției.

"Într-adevăr, a existat o disfuncţiune la nivelul grupurilor coaliţiei din Camera Deputaţilor şi suntem convinşi că această lege nu va trece de Senat şi prin urmare din punctul nostru nu există niciun pericol pentru soliditatea coaliţiei", a declarat Sever Voinescu. Acesta precizase că Mircea Giurgiu nu mai este membru PDL și calificase inițiativa sa legislativă drept "nefericită și cu totul neavenită". UDMR, dur cu PDL: Coaliția se rupe Preşedintele UDMR Kelemen Hunor declarase ieri pentru Agerpres că adoptarea legii care elimină obligativitatea predării învăţământului în limba maternă pentru minorităţile naţionale reprezintă un semnal prost şi dacă nu va fi corectat Coaliţia de guvernare nu va mai exista.

"Este un semnal foarte prost, un semnal foarte negativ pentru colegii noştri care de fiecare dată (...) când e vorba de reciprocitate şi când e vorba de un proiect care pe noi ne afectează dispar. Din acest punct de vedere noi vom discuta în grupurile parlamentare şi este un semnal extrem de prost, care foarte repede trebuie discutat în Coaliţie. Trebuie reglat, corectat, ca să nu afectăm Coaliţia. Dacă nu vrem, atunci nu va mai exista Coaliţia, nu va exista majoritate, nu va exista disciplină, iar niciun proiect pentru Coaliţie, pentru Guvern nu va mai trece", a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR spune că îi avertizase încă de acum câteva săptămâni pe partenerii de guvernare că acest proiect de lege va fi adoptat tacit de Camera Deputaţilor şi că acest lucru va însemna o problemă în Coaliţie.

Ne puteți urmări și pe Google News