PDL a învins USL la alegerile din Scorţeni, Prahova

PDL a învins USL la alegerile din Scorţeni, Prahova

Candidatul PDL Mihai Neacșu a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de primar al comunei prahovene Scorțeni.

Candidatul democrat liberal Mihai Neacşu a obţinut 67,5% dintre voturi, prezenţa la urne fiind de 72%, potrivit unui comunicat al PDL citat de Agerpres. În ultimele zile de campanie, în comuna Scorțeni au venit de la București atât liderii PDL cât și cei ai USL. Vineri, la acțiunea electorală a Uniunii Social- Liberale a fost anunțată prezența lui Victor Ponta și Crin Antonescu la Scorțeni. Crin Antonescu nu a mai ajuns însă la acțiunea de sprijinire  a canidatului USL, Ponta explicând că e în alt județ. Singura apariție publică a lui Antonescu a fost după două zile, duminică, la Botoșani la o reuniune de partid. În comuna Scorțeni au fost organizate duminică alegeri parțiale. Postul de primar a devenit vacant după condamnarea la 6 luni de închisoare a edilului în funcție, Gheroghe Bazga (PDL), pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

PDL își laudă victoriile "Candidatul Uniunii socialiste, deşi l-a folosit în campanie şi pe Victor Ponta ca propagandist electoral în localitatea Scorţeni, a fost învins de reprezentantul PDL", se arată comunicatul PDL. Potrivit sursei citate, PDL a câştigat, în anul 2011, cinci din şase competiţii electorale, respectiv cele de la Baru (Hunedoara), Corni (Botoşani), Cernăteşti (Buzău), Horia (Tulcea) şi Scorţeni (Prahova).

De asemenea, PDL reaminteşte că a câştigat, în 2010, aproape toate alegerile parţiale din ţară, inclusiv în localitatea Secaş, din judeţul Timiş, cunoscută ca fief al PSD, în care democrat liberalii nu au deţinut niciodată funcţia de primar.

Ne puteți urmări și pe Google News

PDL a mai obţinut funcţiile de primar şi în alte localităţi aflate în situaţii similiare celei din Timiş, respectiv Vultureşti (Argeş), Adamclisi (Constanţa), Răchiţi (Botoşani).

"La alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar, care au avut loc în perioada 21 - 28 martie 2010, Partidul Democrat Liberal a câştigat detaşat în localităţi din judeţele Timiş, Dâmboviţa şi Giurgiu. În urma acestor alegeri, PDL a câştigat din primul tur alegerile din localităţile Criciova (Timiş) şi Cornăţelu (Dâmboviţa) şi, din turul doi, alegerile pentru funcţia de primar din localitatea Floreşti - Stoeneşti (Giurgiu)", se precizează în comunicatul de presă al PDL.