PCM, rivalul UDMR, intră în legalitate

PCM, rivalul UDMR, intră în legalitate

Maghiarii au un nou partid în România.

Partidul Civic Maghiar (PCM) a primit ieri din partea Curţii de Apel decizia definitivă de înregistrare. Verdictul instanţei a fost favorabil, în ciuda obiecţiei formulate de procurori. Aceştia i-au acuzat pe reprezentanţii PCM că în procesul de înregistrare au falsificat mai multe semnături de susţinere.

Szasz Jeno, preşedintele PCM, a salutat decizia instanţei, spunând că „de acum încolo putem vorbi despre democraţie şi despre pluralism politic“ în rândul comunităţ ii maghiare. Liderii UDMR, în schimb, nu s-au bucurat de înregistrarea formaţiunii rivale.   „Aş fi ipocrit să spun că mă bucur că s-a înregistrat. Dar oricum, de mult timp, sub diferite forme, membrii PCM concurau împotriva UDMR. Aşa vom putea să ştim cine stă în faţă“, a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda. Importanţa înregistrării PCM se va vedea la alegerile locale.

Pe voturile maghiarilor se vor bate acum nu doar candidaţii UDMR, ci şi cei ai PCM. După cum s-a văzut şi la alegerile europarlamentare, electoratul maghiar care-i susţine pe radicali în dauna UDMR este destul de numeros. Dezbinarea din rândul comunităţii se manifestă chiar şi azi, 15 martie. Ziua Maghiarilor va fi serbată separat de cele două formaţ iuni politice, în cele mai multe localităţi din Transilvania.

Ne puteți urmări și pe Google News