Evenimentul Zilei > Social > Paznici fără contract pe Autostrada Soarelui
Paznici fără contract pe Autostrada Soarelui

Paznici fără contract pe Autostrada Soarelui

Pe Autostrada Soarelui şi-au făcut apariţia primii paznici cu câini care ar trebui să pună capăt furturilor de echipamente, ce pun în pericol siguranţ a traficului.

Potrivit oficialilor Poliţiei Autostrăzi, paznicii sunt angajaţi ai firmei Romprest Security – care asigură şi paza Aeroportului „Henri Coandă“. Acţionarul majoritar al acestei firme este însă Compania Romprest Service, ce are în sarcină serviciile de salubrizare în sectorul 1, în Gara de Nord şi în staţiile de metrou din Capitală.

Angajaţii Romprest sunt deja pe A2, chiar şi în lipsa unui contract cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN). „Le-am cerut săptămâna trecută planul de securitate în baza căruia acţionează, însă mi-au spus că-l voi primi, cel mai probabil, în această săptămână, după ce vor semna contractul cu CNADN“, a declarat, ieri, comisarul-şef George Grigore, şeful Poliţiei Autostrăzi. La rândul său, Florea Dascălu, director în cadrul CNADN, a precizat că licitaţia pentru acordarea contractului de securitate pe A2, câştigată iniţial de Romprest, a fost contestată săptămâna trecută.

„Până la soluţionarea contestaţiei, nu putem spune că avem încă un câştigător“, a mai spus Dascălu. De altfel, din cauza licitaţiilor contestate, asigurarea pazei pe A2 este blocată încă din noiembrie anul trecut. Pe de altă parte, Compania Romprest este preferată de liberali, intrând pe piaţă după câştigarea contractului de salubrizare cu Primăria Sectorului 1, administrată de liberalul Andrei Chiliman.