Paul Andreescu, fost deținut politic, acuză: ”AFDPR a ajuns o anexă a puterii”

Paul Andreescu, fost deținut politic, acuză: ”AFDPR  a ajuns o anexă a puterii”

Asociația Foștilor Deținuți Politici Constanța l-a reales în fruntea organizației pe Paul Andreescu, unul dintre puținii lideri ai AFDPR care a refuzat cu îndârjire compromisurile în activitatea desfășurată, de-a lungul anilor, la conducerea filialei. Fostul deținut politic acuză, deschis, că prin neluarea unor poziții ferme față de abuzurile din justiție, și nu numai, conducerea centrală a AFDPR a pactizat, de fapt, cu puterea.

Pentru președintele AFDPR Constanța, Paul Andreescu, asociația condusă, pe vremuri, de Constantin Ticu Dumitrescu nu mai are însemnătate. La finalul ședinței de alegeri, în care a primit un nou mandat de președinte al filialei constănțene, domnul Andreescu nu și-a ascuns nemulțumirea. „AFDPR a ajuns o anexă a Puterii. Așa a fost adusă de oamenii care o conduc. Unii, pentru că au avut niște relații transpartinice de pe timpul când era CDR-ul la putere. Alții, pentru că majoritatea în comitetele naționale sunt copii de strămutați. Nu mai sunt foști deținuți politic”, a explicat el, precizând că actuala conducere a transformat AFDPR într-o asociație de “poate ne dă ceva”. “Exact cum am spus, “Ciocu` mic că altfel ne ia porția”. Deci nu îi interesează, nu ai ei treabă cu moralitatea”, a spus, dezamăgit, Paul Andreescu.

În opinia lui, AFDPR nu ar trebui condusă de un reprezentant care deține și funcția de subsecretar de stat cu problemele luptătorilor anticomuniști, “numit cu semnătura lui Victor Ponta, apoi Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă”. Acea funcție guvernamentală a trebui ocupată de un tânăr care cunoaște problemele  AFDPR, dar nu este membru, potrivit lui Paul Andreescu. “Ar fi fost o soluție decentă și nu era implicată AFDPR. Avem și dovada. Ați auzit de vreo atitudine a AFDPR împotriva abuzurilor care au fost? Doamne ferește! Când ar fi trebuit să lupte pentru păstrarea statului de drept și consolidarea democrației în țara asta. Cum să iei atitudine dacă tu taci?” se revoltă Paul Andreescu.

AFDPR ar fi trebuit să fie prima asociație care să reacționeze împotriva abuzurilor puterii.“Ultimele exemple sunt atacurile împotriva justiției. Tendința de supunere a principalelor instituții de stat. CSM-ul a fost acaparat, deci au reușit și acolo. DNA-ul, Koveși desființată. Nu spun că a fost o sfântă, dat totuși a făcut mai mult decât alții. Augustin Lazăr, desființat. Au înființat însă Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Avocatul Poporului, un supus, Curtea Constituțională, politizată, CNA-ul, politizat, TVR, devenit un post de casă. AFDPR nu a luat absolut nicio atitudine”, spune Paul Andreescu. El susține că multor foști deținuți politici le este jenă. “Anul trecut, la Congresul AFDPR, colegii mei au fost blocați, nu li s-a dat voie să citească apelul de la Constanța. Era vorba despre condamnarea represiunilor din 10 august. Așa a ajuns AFDPR-ul. Păcat”

Ne puteți urmări și pe Google News