Paturile suprapuse, o idee bună pentru camera copiilor?

Ultimii ani au fost foarte productivi pentru confecționerii de mobilier, accent mare fiind pus pe paturile suprapuse. Această soluție de mărire a spațiului de joacă a atras foarte mulți părinți, iar copiii s-au arătat încântați că pot sta „la înălțime”. Totodată, pe lângă părțile pozitive, există și câteva aspecte mai puțin plăcute care trebuie luate în considerare

Când ai mai mulți copii și un spațiu restrâns, soluția va fi întotdeauna mobila rabatabilă, pliabilă, suprapusă și cam orice poate corespunde efectului de acordeon – de întinde, se strânge.

Dar paturile suprapuse au prins foarte bine nu doar la familiile cu mai mulți copii, ci și la cele care au în plan un al doilea copil sau celor care au doar unul. De ce? Pentru că partea de jos poate fi un loc de joacă excelent pentru micuți sau, mai bine, un mic dressing ori un spațiu de depozitare a tuturor jucăriilor. Accesul se face rapid și este într-adevăr o metodă care face camera unui copil ordonată în doar câteva minute.

Modele de poveste

Tematicile paturilor suprapuse sunt la fel de numeroase ca și basmele pentru copii. Locul poate prinde viață în foarte mule feluri, iar decorarea nu este una costisitoare. Scheletul casei poate deveni pentru fetițe fațada unei căsuțe, cu rame de geam și scară interioară, iar petru băieți, un fort militar. De asemenea, jos poate fi locul în care se doarne, iar sus, locul pentru lectură.

Ce probleme pot apărea

La început, totul va părea un basm, dar după un timp, mămicile care au testat aceste paturi suprapuse au descoperit și câteva dezavantaje.

În primul rând, „Cum îi împaci atunci când amândoi vor să doarmă în patul de sus? Eu am doi băieți și sunt foarte încăpățânați, niciunul nu a vrut să cedeze sau să accepte să faca cu rândul”, ne-a povestit o mămică. O alta ne-a expus o problemă mai serioasă:

„Într-o noapte, băiatului meu i-a fost rău. A trebuit să se dea jos din pat de mai multe ori ca să meargă la toaletă și, pur și simplu, l-am văzut cât de slăbit era când încerca să urce pe scară sau să se dea jos. Un alt dezavantaj este că cel care doarme jos nu poate sta în poziția șezut, deoarece spațiul este prea mic”.

Soluții există!

Orice problemă își are rezolvare, spun confecționerii de paturi suprapuse, la comandă. Pentru o coborâre mai ușoară de la patul de sus se poate monta și un tobogan mic, în lateral, iar pentru mai mult spațiu între cele două paturi, se poate înălța scheletul, în funcție de cum permite dimensiunea camerei. 

Prețul unui pat suprapus realizat la comandă, simplu, ajunge la suma de 800 de lei.