Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru stadioane construite în România. Ce politician a promis acest lucru
Patru stadioane construite în România. Ce politician a promis acest lucru

Patru stadioane construite în România. Ce politician a promis acest lucru

Ionuț Stroe, ministrul desemnat pentru Tineret și Sport, a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate, el prezentând ce vrea să facă pentru revigorarea sportului

„Un dolar investit în sport salvează trei dolari cheltuiți în sistemul de sănătate”. Este unul din principiile pe care vrea să le pună în practică, dacă va fi investit că ministru pentru Tineret și Sport, liberalul Ionuț Stroe.

În urma audierilor în comisia de specialitate, acesta a primit azi aviz favorabil, cu 18 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” și 8 abțineri, scrie g4media.ro/. Ionuț Stroe, care a venit la audieri împreună cu premierul desemnat, Ludovic Orban, și vicepremierul propus, Raluca Turcan, a adus în timpul audierilor un omagiu victimelor de la Clubul Colectiv.

Printre obiectivele lui Ionuț Stroe ca ministru al Tineretului și Sportului se numără investiții pentru organizarea campionatului european de fotbal, stimularea sportului de masă și modificarea legii sportului, existența unei politici de stat în domeniul sportului  .

„ Vreau ca până la finalul acestui mandat ca ministerul să nu mai aibă doar rolul unui simplu administrator, ci să înceapă o politică de stat în domeniul tineretului și sportului .În România există încă oamenii care se întreabă de ce finanțăm activitățile de sport și tineret. Este simplu: prin activitatea de sport obținem un beneficiu social cert. Acest mandat va începe și se va desfășura sub urgența unor proiecte majore. Prioritățile în domeniul sportului vor fi  finalizarea obiectivelor asumate de guvern în privința campionatulu european de fotbal, și anume realizarea a patru stadioane pentru antrenamentul echipelor participante, realizarea a 150 de baze sportive, realizarea a 100 de terenuri școlare mici .Cel de-al doilea mare obiectiv urgent este participarea la Olimpada de la Tokyo. Vom avea o comunicare permanentă cu COSR și cu federațiile. Suntem într-o cursă contra-cronometru păentru a le asigura fonduri sportivilor prin bugetul de stat chiar din luna ianuarie 2020 . A treia prioritate pentru acest mandat este sportul de masă, creșterea bazei de selecții pentru viitorii sportivi. Sportul de masă ne dă bazele de selecție a viitorilor campioni. Alte priorități vor fi  îmbunătățirea legii sportului sau, de ce nu, chiar o nouă lege a sportului , sprijinirea federațiilor pentru demararea unor proiecte, digitalizarea sportului, operaționalizarea Consiliului Național pentru Sport ,descentralizarea competențelor în domeniul tineretului și sportului către autoritățile locale”, a declarat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a mai spus că ministerul poate contribui alături de MApN la susținerea sportivilor răniți în teatrele de operații, afirmând de asemenea că finanțarea pentru pregătirea și participarea la jocurile olimpice trebuie să fie continuă și prioritară.