Evenimentul Zilei > Justitie > Patru și patru luni de închisoare pentru BOSS-ul de la ISCTR Cluj
Patru și patru luni de închisoare pentru BOSS-ul de la ISCTR Cluj

Patru și patru luni de închisoare pentru BOSS-ul de la ISCTR Cluj

Fostul director al Inspectoratului de Stat pentru Control Trafic Rutier Cluj, Rareș Pop a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare, cu executare.

Rareș Pop a condus ISCTR Cluj, până în anul 2014, când a fost ”ridicat” de DNA și dus la audieri, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu etc. În plus, Pop este acuzat că a permis unor persoane, accesul la informații nedestinate publicității dar și de efectuarea unor acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o deținea.

După doi ani de procese, timp în care au fost audiați mai toți angajații Inspectoratului de Stat pentru Control Trafic Rutier Cluj, judecătorul a pronunțat o sentință de condamnare, foarte dură. În actul de condamnare se arată că Pop a fost achitat pentru infracțiunea de luare de mită dar condamnat pentru abuz în serviciu, pe motiv că ar fi intervenit pe lângă angajații Inspectoratului de Stat pentru Control Trafic Rutier, de a nu amenda anumite autocamioane aflate în trafic și care aparțineau unor apropiați ai acestuia.

Batalion disciplinar de la Sălaj

Rareş Pop era un liberal din garda nouă a partidului, care peste noapte a fost uns director la ISCTR Cluj. Avea doar 34 de ani şi mult tupeu, spun procurorii DNA.

Urmărirea penală efectuată de procurorii DNA Cluj a demonstrat faptul că Rareş Pop şi-a urmărit doar interesul personal după ce a fost numit în funcţia de director. În paralel avea patru societăţi comerciale care au fost trecute pe numele soţiei, pentru a nu bate la ochi, "Universal Auto Special" SRL, "UAS Service" SRL, "Universal Inspecţii" SRL şi "MM ITP Test" SRL. Toate aceste societăţi comerciale aveau legătură cu activitatea auto, de la vânzări de piese auto şi până la inspecţiile tehnice periodice.

Ancheta penală a mai demonstrat că inspectorii ISCTR din teritoriu erau, practic, sclavii lui Rareş Pop. Subalternii care aveau curajul să comenteze erau detaşaţi "la batalionul disciplinar ISCTR Sălaj".

INTERCEPTARE

În discuţia purtată de directorul regional Rareş Pop cu Dumitru Prichici, patron al firmei "Nicolmit" SRL, oficialul îi dă asigurări că nu va mai avea probleme cu inspectori ISCTR.

Pop: Alo, te salut.

Prichici: Te salut. Te-am tot sunat. Na, nu ştiu ce-o să fie, oricum … na nu-i chiar bună treaba dar asta e.

Pop: Mitică, eu acum am discutat cu labele astea astea. Mâine dimineaţă toţi sunt invitaţi la Cluj şi pleacă la Sălaj. Deci aşa ceva mie nimeni nu-mi face şi mă piş pe faţa lor … Mi-o mai făcut o chestie la Bihor şi pe … ştii, l-am schimbat pe Porumb de la Bihor … Deci şeful de la Bihor l-am schimbat săptămâna trecută.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.