Evenimentul Zilei > International > Patru români condamnaţi la Paris pentru că au jefuit-o pe mama ministrului francez de Interne
Patru români condamnaţi la Paris pentru că au jefuit-o pe mama ministrului francez de Interne

Patru români condamnaţi la Paris pentru că au jefuit-o pe mama ministrului francez de Interne

Fără să ştie cine este ţinta, au atacat-o pe mama ministrului francez de interne. Patru români au ajuns după gratii fiind condamnaţi la închisoare, de un tribunal din Paris, pentru că au furat şi folosit în mod fraudulos cartea de credit a mamei ministrului de interne, Manuel Valls.

Incidentul, relatat de ziarul francez „Le Parisien”, a avut loc la 14 mai. Mama oficialului francez, în vârstă de 68 de ani, îşi făcea cumpărărturile într-un magazin Monoprix din Arondismentul IV. Femeia nu le-a observat pe cele două românce,  de 20 şi, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umărul ei în momentul când a introdus codul pin, la casă. La puţin timp după aceea, Gabi-Ionel Petcu, în vârstă de 24 de ani, a băgat discret mâna în poşeta acesteia şi i-a sustras cardul de credit, scrie „Le Parisien”.N-a durat mult până au început să curgă retragerile de bani lichizi şi cumpărăturile frauduloase, care au totalizat 3.000 de euro.
Românii au folosit cardul pentru a plăti utilizarea unor biciclete la un punct Velib’, ceea ce pare să îi fi dat de gol. După ce a fost alertaă de bancă, doamna Valls, chiar înainte de numirea fiului său în funcţie, intervine şi blochează cardul, care devine inutil.
Cum au fost arestaţi

Patru zile mai târziu, paznicul unui magazin pentru haine din cartierul l’Opéra, pare intrigat de acţiunile suspecte ale aceloraşi patru români, care se interesau un pic prea evident de o clientă olandeză, în momentul în care aceasta introducea codul pin.
Filate, cele două cupluri au fost arestate în momentul în care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, într-un bancomat, notează ziarul francez.

CITIŢI ŞI:

  • România, BATJOCORITĂ din nou de francezi. VEZI ce subiect au primit elevii la BAC-ul francez. PLUS reacţia oficialilor români
  • Francezii profită de orice ocazie pentru a-i face pe români cerşetori: "Îţi imaginezi un căpitan român de fotbal? Vă rog, daţi-mi mingea! E pentru copii!" 
  • Italia. Cântec jignitor despre români: criminali şi proxeneţi, originari din Ţigania| VIDEO ŞI VERSURI
  • Românii, insultaţi din nou în Franţa. Moş Crăciun român: "Intru pe uşă şi plec cu un televizor"