Patru poliţişti-şpăgari de la Rutieră, „săltaţi“ într-o zi

Patru poliţişti-şpăgari de la Rutieră, „săltaţi“ într-o zi

Patru agenţi de circulaţie au fost „săltaţi“ ieri de ofiţeri anticorupţie după ce au fost prinşi în timp ce primeau şpăgi cuprinse între 600 de lei şi 1.500 de euro.

Astfel, un ofiţer şi un subofiţer de la Poliţia Autostrăzi au fost arestaţi preventiv, iar un coleg de-al lor este cercetat în stare de libertate, după ce, timp de o lună şi jumătate, au încasat şpăgi de sute de lei de la ofiţeri sub acoperire „deghizaţi“ în vitezomani pe Autostrada Soarelui (A2).

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, subcomisarul Cătălin Ciorchină, 40 de ani, agentul-şef adjunct Cornel Sandu, 34 de ani, şi agentul-şef adjunct Anghel Gheorghe, 38 de ani, au fost „monitorizaţi“ începând din 13 martie, când au fost reclamaţi la Direcţia Generală Anticorupţie a Internelor şi la Direcţia Naţională Anticorupţie chiar de colegi de-ai lor. Filajul a încetat miercuri seară, când subcomisarul Ciorchină a fost prins în flagrant, primind 600 de lei şpagă de la un ofiţer sub acoperire, care rula cu aproximativ 200 de kilometri/oră pe A2.

„De altfel, şpăgile încasate de ofiţer şi de cei doi subordonaţi ai săi variau în funcţie de viteza cu care şoferii depăşeau limita maximă admisă. Până acum, am probat faptul că Ciorchină a primit, în total, 660 de lei de la trei conducători auto, iar agentul Sandu 850 de lei de la alţi trei şoferi“, au precizat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot ieri, un agent de la Poliţia Rutieră Constanţa a fost reţinut, după ce ar fi primit mită 1.500 de euro de la un bărbat pe care-l ancheta pentru că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier.