Patru americani, ucişi de piraţii somalezi

Patru americani, ucişi de piraţii somalezi

Piraţii somalezi i-au executat pe cei patru americani aflaţi la bordul unui iaht capturat în urmă cu câteva zile în largul coastelor Omanului, a anunţat Pentagonul, citat de BBC.

Într-un comunicat, Comandamentul Central al armatei americane a explicat că negocierile între piraţi şi echipajul unei nave militare americane care se apropiase de iahtul interceptat erau în derulare când s-au auzit focuri de armă la bordul ambarcaţiunii.

Militarii americani au urcat imediat la bordul iahtului unde i-au găsit pe cei patru ostatici împuşcaţi. Armata americană a capturat 13 piraţi, alţi doi fiind împuşcaţi mortal în timpul asaltului asupra iahtului.

Pentagonul a trimis patru nave de război în largul coastelor somaleze pentru a-i elibera pe cei patru ostatici care porniseră, încă din 2004, într-o călătorie în jurul lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit marinei americane, circa 30 de nave capturate de piraţi se află în prezent ancorate în largul coastelor Somaliei. Acţiunile de piraterie în estul Africii costă economia globală până în 12 miliarde de dolari, potrivit unui studiu.