Patronii stației GPL din Crevedia vor să se implice în ajutorarea victimelor exploziei. O scrisoare trimisă de Ionuț Daniel Doldurea și asociatul său, Cosmin Stîngă, către primărie, a fost citită în ședința Consiliului Local. Localnicii s-au arătat revoltați de propunerea celor doi, în condițiile în care stația a funcționat ilegal vreme de mai mulți ani.
Patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, săptămâna trecută încearcă să-și spele imaginea în fața localnicilor. O scrisoare prin care cei doi asociați, Ionuț Daniel Doldurea și Cosmin Stîngă, își oferă ajutorul, a fost citită în Consiliul Local. În condițiile în care punctul de lucru al firmei lor, Flagas SRL, funcționa ilegal în comună, demersul lor intră în categoria campaniilor de relații publice.
Cu atât mai mult cu cât, în scrisoarea adresată Primăriei, ei minimalizează tragedia provocată la stația GPL, dar și suferința oamenilor. Documentul vorbește despre „dificultățile” prin care trece comunitatea. Aceasta în condițiile în care trei oameni au murit, iar alte câteva zeci au fost răniți. Tot la „dificultățile” la care fac referire patronii stației GPL intră și casele distruse, total sau parțial.
În documentul transmis primăriei Crevedia, Ionuț Daniel Doldurea și Cosmin Stîngă vorbesc despre „incendiul izbucnit” la sediul societății, trecând sub tăcere cele două explozii devastatoare.
„Stimate domnule primar, dorim să ne exprimăm regretul și să ne cerem scuze dvs. și locuitorilor comunei Crevedia pentru dificultățile prin care comunitatea dvs. trece în această perioadă ca urmare a incendiului izbucnit la locația societății noastre, Flagas SRL”, se arată în scrisoare pe care au trimis-o patronii stației GPL.
Patronii stației GPL încearcă să-și spele imaginea
Documentul a fost citit în ședința Consiliului Local Crevedia, la inițiativa primarului Florin Petre, colegul de partid, în PSD, cu Ion Doldurea, tatăl unuia dintre patronii stației GPL. Se pare că, din felul în care au întâmpinat propunerea celor doi, localnicii nu au fost tocmai încântați de propunere.
„Vă rugăm să facilitați contribuția noastră pe care suntem hotărâți să o aducem prin alimente, apă, medicamente, produse de igienă personală, obiecte de răcire a aerului în spațiile comune, cu orice alte produse, a căror necesitatea ne-o semnalați. Trei mese pe zi pentru persoanele găzduite în spațiul alocat sinistraților și, după caz, repararea tuturor imobilelor distruse, aduse în stare de neîntrebuințare sau afectate în orice mod prin incendiu”, au mai scris patronii stației GPL.
În document ei au informat Primăria că au rezervat deja servicii de construcție și sunt dispuși să plătească pentru reconstrucția caselor distruse. Patronii stației GPL spun că firmele la care au apelat pot începe în orice moment să refacă imobilele distruse.
„În acest sens, vă informăm că am rezervat deja serviciile de dezvoltare imobiliară necesare și beneficiem de disponibilitatea deplină a unor profesioniști în domeniul construcțiilor care pot aloca deja în orice moment resursele necesare atât intrării în frontul de lucru, cât și inițierii și accesării procedurilor specifice întocmirii documentației specifice”, se mai arată în scrisoarea semnată de patronii stației GPL.
Patronii vor dialog, dar nu cu victimele
În final, cei doi își încheie mesajul făcând apel la solidaritate, exprimându-și speranța că oferta nu le va fi refuzată. Mai mult, semnatarii scrisorii vorbesc despre intenția de a iniția un dialog. Dar nu cu victimele cărora le-au produs suferință ci cu reprezentanții Primăriei.
„Cu speranța că solidaritatea care ne aduce acum împreună nu ne va expune și nu ne va respinge nevoia noastră de a ajuta vă rugăm să aveți îngăduința de a concretiza condițiile unui dialog și de a ne permite în acest sens un contact cu reprezentanții Primăriei dvs”, se încheie scrisoarea semnată de patronii stației GPL.
Explozia de la Crevedia
Explozia de la stația GPL din Crevedia a avut loc sâmbătă seara. Trei oameni au murit, doi din cauza arsurilor, iar alți 56 au fost internați cu cu arsuri de diferite grade. Dintre cei 56 de răniți, 12 au fost transportați la spitale din străinătate. Opt case au fost distruse în totalitate, în explozie, iar mai multe au fost avariate, necesitând reparații.
Autoritățile au constatat că punctul de lucru al stației GPL în care s-a produs explozia figura ca închis. Cu toate acestea, deși nu avea autorizații, acolo se desfășura în mod constant activitate. Patronii stației GPL au reacționat abia după două zile de la explozie, printr-un comunicat de presă
„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății Flagas SRL, ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident”, spuneau patronii stației GPL după accident.