Bulgarii se laudă că firmele româneşti se mută la ei

Bulgarii se laudă că firmele româneşti se mută la ei

Tot mai mulţi patroni firme din România aleg să-şi înregistreze firmele în Bulgaria din cauza fiscalităţii reduse.

Aproximativ 400 de firme din România, în principal "nomazi fiscali", au fost înregistrate în Bulgaria în ultimul an, datorită sistemului de taxe favorabil, potrivit autorităţilor din Ruse, citate de novinite.com şi preluate de Agerpres.

În Bulgaria, firmele româneşti beneficiază de un TVA cu 4% mai redus şi o taxă corporativă mai mică cu 6%, a precizat postul de televiziune bTV, citând administraţia fiscală din oraşul bulgar de la Dunăre. Bulgaria rămâne statul membru UE cu cea mai scăzută povară fiscală.

Pe de altă parte, biroul de colectare a taxelor din districtul Ruse a colectat în 2011 cu 1,5 milioane de leva (3,3 milioane de lei) mai mult decât în 2010 din taxe de la micile întreprinderi, o bună parte din această sumă provenind de la firme româneşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, anumiţi experţi au avertizat că impactul înregistrării firmelor româneşti la Ruse nu ar trebui suprapreciat, în contextul în care, de exemplu, foarte puţine dintre acestea au birouri bulgare sau angajaţi staţionaţi permanent în Bulgaria.

CITIŢI ŞI:

  • Cel mai bogat om din Ruse este un român
  • Bulgarii îl aşteaptă cu cadouri pe românul care este cel mai bogat om din Ruse