Evenimentul Zilei > International > Patronii italieni au aruncat cadavrul unui muncitor român la gunoi. Familia l-a căutat pe bărbat 4 ani
Patronii italieni au aruncat cadavrul unui muncitor român la gunoi. Familia l-a căutat pe bărbat 4 ani

Patronii italieni au aruncat cadavrul unui muncitor român la gunoi. Familia l-a căutat pe bărbat 4 ani

Viața românilor din Diaspora este departe de a fi un vis frumos. Majoritatea celor care au plecat peste granite ca să lucreze se lovesc de cerințe similare cu cele din perioada sclaviei și au parte de un tratament inuman. Un muncitor român a murit pe un șantier, după ce a căzut de pe o schelă, iar patronii lui, doi italieni, au luat cadavrul și l-au aruncat la groapa de gunoi.

Proprietarii unei firme de construcții din provincia Torino, au fost condamnați, zilele trecute, pentru ucidere din culpă și ascunderea unui cadavru. Victima este un român, Mihai Iștoc în vârstă de 45 de ani, ajuns în Italia încă din anul 2000.

Vittorio Opessi, 56 de ani, și Antonino Marino, 55 de ani, vor executa 7 ani, respectiv 4 ani, de închisoare, după ce au încercat să mușamalizeze, în urmă cu 11 ani, un accident de muncă mortal care s-a petrecut pe șantierul lor. Cei doi italieni au crezut că vor scăpa de responsabilitatea incidentului dacă, pur și simplu, scapă de cadavru. Procesul s-a încheiat abia acum, relateaă Torino Today.

A murit pe 8 iunie 2009

Ajuns în Italia în anii 2000, Mihai Iștoc, și-a găsit un loc de muncă la negru la firma celor doi italieni. Pe data de 8 iunie 2009, el a murit pe un șantier din localitatea Venaria Reale, 16 kilometri distanță de Torino, în urma unui accident teribil. În timp ce spărgea un zid la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă, murind pe loc.

Cadavrul lui a fost descoperit de un alt muncitor român, care i-a alertat pe patroni. Aceștia s-au decis să mușamalizeze totul, pentru a nu risca vreo consecință legală, având în vedere că românul nu era angajat cu forme legale.

După ce l-au „convins” pe muncitorul român care a făcut cumplita descoperire să tacă, cei doi patroni italieni au pus cadavrul românului pe o canapea veche și l-au aruncat la o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragedia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE