Evenimentul Zilei > International > Patriarhul Kiril a primit cadou un avion de luptă de la o fabrică din Rusia
Patriarhul Kiril a primit cadou un avion de luptă de la o fabrică din Rusia

Patriarhul Kiril a primit cadou un avion de luptă de la o fabrică din Rusia

O fabrică din Rusia i-a dăruit Patriarhului Kiril, capul Bisericii Ortodoxe ruseşti, un avion de luptă SU-35, cu un singur loc. Înainte, patriarhul le-a făcut cadou muncitorilor fabricii icoane binecuvântate chiar de el.

Patriarhul Kiril le-a vorbit angajaţilor fabricii despre importanţa protejării Rusiei. Este cunoscut faptul că faţa bisericească a devenit în ultima vreme din ce în ce mai apropiată de preşedintele Vladimir Putin.

"Rusia nu poate fi un vasal. Pentru că Rusia nu este doar o ţară, este o întreagă civilizaţie, este o poveste de mii de ani, un punct de întâlnire cultural, de o putere enormă. Ca să putem să trăim o viaţă suverană trebuie, dacă este necesar, să fim în stare să ne apărăm patria", a spus Kiril, potrivit hotnews.ro.

În urmă cu trei săptămâni, după ce o biserică din Kirovskoe a fost distrusă în totalitate de mai multe truri de artilerie, Patriarhul Kiril a declarat că Biserica Ortodoxă este "singura forţă de menţinere a păcii în Ucraina şi uneşte estul, vestul, nordul şi sudul ţării".