Patapievici, ofiţer al Artelor franceze

Patapievici, ofiţer al Artelor franceze

Distincţie. Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia-Roman Patapievici, a fost decorat, ieri, cu Ordinul Artelor şi Literelor în Grad de Ofiţer de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul.

“Vă voi acorda o distincţie destinată celor care au contribuit cel mai mult la relaţiile noastre culturale", a declarat ambasadorul, citat de Mediafax.

"Am venit aici ca soldat şi plec ca ofiţer", a spus Horia-Roman Patapievici, adăugĂnd că "este prima distincţie pe care o primesc din partea unui stat, iar faptul că este vorba de statul francez mă bucură cu atât mai mult (...). M-am format în cultura franceză, căreia îi apreciez frumuseţea şi exactitatea".

Marţi, senatorul EVZ a fost ales vicepreşedinte al reţelei institutelor culturale din Uniunea Europeană - EUNIC, în urma votului conducătorilor organizaţiilor membre, care s-au reunit la Berlin. Din 2010, acesta va prelua, pentru un an, şI preşedinţia EUNIC. La ceremonia de la Ambasada Franţei au mai participat, printre alţii, Andrei Pleşu, Neagu Djuvara, Victor Rebengiuc, Dan C. Mihăilescu, Alex. Leo şerban, Alexandru Dabija, Mihnea Berindei şi Valeriu Stoica.

Ne puteți urmări și pe Google News

(12:58)