Evenimentul Zilei > Actualitate > Pățania unui nevăzător pe un tren al CFR. A fost pus să stea în picioare
Pățania unui nevăzător pe un tren al CFR. A fost pus să stea în picioare

Pățania unui nevăzător pe un tren al CFR. A fost pus să stea în picioare

Un tânăr nevăzător a fost protagonistul unei întâmplări, care arată că multe dintre instituțiile Statului Român nu sunt pregătite să ajute și să sprijine persoanele cu handicap.

Trenul a plecat cu tot cu polițistă

În prima parte a călătoriei, adică drumul dintre București și Ploiești, tânărul a fost obligat să stea în picioare, la capătul unui culoar de vagon, în așteptarea dreptății. A sunat la 112 și a reclamat că i se face o nedreptate. La Ploiești, în tren s-a urcat o polițistă de la Transporturi Feroviare care i-a atras atenția controlului că a încălcat legea.

Drept urmare, în timp ce polițista efectua formalitățile necesare, controlul a dat drumul la tren. ”La stația Ploiești a venit o doamnă polițistă, m-a legitimat, i-am explicat toată situația, ca în final să-mi spună că am dreptate și trebuie să-mi ocup locul. “Domnul” controlor a înțeles în sfârșit, dar nu a ezitat să-mi spună, bătându-se cu pumnul în piept că tot el are dreptate, dar pentru a-mi arăta că e om bun mi-a găsit un loc. Vreau să subliniez faptul că majoritatea oamenilor din mai multe cabine de cusetă mă asteptau să vin la ei, să dorm, dar cea mai mare problemă o avea controlorul pentru că, în legea lor învechită din minte nu apare că avem voie și noi să circulăm cu un câine ghid. O fază foarte amuzantă, în momentul când polițista a venit să vorbească cu mine. Bineînțeles că atât de incompetenți sunt încât a plecat trenul cu tot cu ea, până la următoarea stație, a început să se certe cu controlorul pe motiv că nu a ținut trenul în stația de la Ploiești”, a povestit Silviu, care a avut-o colegă pentru o altă bucată de drum pe polițista trimisă să îl ajute.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.