Cei doi au sosit la DNA în jurul orei 10.00, spunând că au fost citaţi de procurori ca martori în dosarul în care comisarul Toma Rus este cercetat pentru corupţie.
           
Paszkany şi Mureşan au fost chemaţi la DNA şi la finalul lunii trecute, când nu au putut fi audiaţi însă din cauza unor probleme medicale ale unui procuror.
           
De asemenea, comisarul Toma Rus s-a prezentat ieri la DNA, însă, nici acesta nu a putut fi audiat deoarece procurorii nu au soluţionat o cererea a apărătorului de a-i prezenta acuzaţiile, potrivit declaraţiilor avocatului său, Gheorghiţă Mateuţ.
           
Mateuţ a explicat că procurorii au schimbat, formal, o încadrare juridică din dosarul clientului său, din trafic de influenţă în şantaj, iar Toma Rus are, din nou, calitatea de învinuit în dosarul în care s-a anulat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale în urma plângerilor formulate de apărători la procurorii ierarhici, respectiv la procurorul general.

În noiembrie 2007, Toma Rus a fost pus sub urmărire de DNA Cluj pentru fapte de corupţie. Apărătorii fostului comisar, suspendat din funcţie la declanşarea urmăririi penale, au contestat acţiunea.

Fostul adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din Cluj este cercetat de procurorii DNA pentru şantaj, spălare de bani, stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială a bunurilor operatorilor economici la care statul este operator şi complicitate la delapidare.

(10:23)