Pastorala Sfântului Sinod. Noile îndemnuri duhovnicești adresate românilor

Pastorala Sfântului Sinod. Noile îndemnuri duhovnicești adresate românilor Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Sfântul Sinod a dat publicității o Pastorală cu noi îndemnuri duhovnicești adresate românilor. Acesta avertizează indirect asupra problematicilor „educației sexuale” și a parteneriatelor civile homosexuale și cere românilor să apere copiii și familia creștină de „modelele” străine de valorile noastre naționale. 

 

După ce Biserica Națională a prezentat, cu exact o lună înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, un decalog inedit cu Recomandări Pastorale legate de vot, din care reiese că orice creștin trebuie să-și apere credința și țara și să nu-și mai dea votul anti-creștinilor și celor ce sunt împotriva Familiei.

Se fac presiuni interne și externe pentru adoptare unei așa-zise legi a „educației sexuale” - respinse de societatea civilă românească în forma dorită de structuri străine de esența poporului român - și există pe țeavă noi proiecte și un lobby solid pentru impunerea parteneriatelor civile homosexuale, Sfântul Sinod subliniază necesitatea strângerii rândurilor întru apărarea copiilor și a Familiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Omagierea pastorației părinților și copiilor are ca scop cultivarea vieții creștine în familie și promovarea educației creștine în societatea contemporană", se spune în deschiderea Pastoralei, precizează activenews.ro.

„Familia, binecuvântată de Dumnezeu spre a cultiva iubirea reciprocă și a da naștere copiilor, este izvor de viață sfântă pentru fiecare popor și pentru întreaga umanitate", arată Sfântul Sinod,

„Din nefericire, mutațiile și transformările din ultimele secole au condus la o slăbire a rolului și a importanței familiei în societate”. Ca atare, "în acest context, în care sunt propuse „modele” străine de valorile creștine, este necesar să afirmăm cu tărie sfințenia căsătoriei, solidaritatea în familie și între familii, demnitatea maternității, a paternității, a filiației și a fraternității, ca daruri ale iubirii lui Dumnezeu, ce trebuie cultivate în comuniune de iubire și coresponsabilitate", subliniază Sfântul Sinod.

Intrăm în Postul Crăciunului

„Postul Nașterii Domnului, care începe astăzi, este, în primul rând, o perioadă de pregătire spirituală, de sfințire a sufletului și a trupului nostru, prin Spovedanie și Împărtășanie. Totodată, este și un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, expresii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și de oameni.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și chiar viața noastră și a persoanelor dragi nouă. Mulți dintre români sunt încercați de noua epidemie. Prin urmare, este mare nevoie de mai multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească.

De aceea, este necesar să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credință, prin rugăciune, și de sporire a dragostei noastre față de semeni, prin fapte bune, pentru a mărturisi ,,cu vrednicie și cu dreptate” Evanghelia iubirii lui Hristos.

În acest sens, ne adresăm preoților și credincioșilor Sfintei noastre Biserici cu îndemnul părintesc de a se organiza, la parohii, mănăstiri, protopopiate și la centrele eparhiale, pentru a veni în ajutorul celor aflați în suferință și în lipsuri, familiilor sărace, familiilor cu mulți copii, bătrânilor și persoanelor singure, fără copii sau rude, cu precădere celor care locuiesc în mediul rural”, a scris Patriarhul Daniel.