Administrate zilnic, după vârsta de 40 de ani, medicamentele ar putea preveni apariția bolilor cardiovasculare sau a bolii Alzheimer și ar menține aspectul tânăr al pielii, părului și unghiilor. În plus, oamenii ar ieși la pensie mult mai târziu. Promisiunile oamenilor de știință se bazează pe studii promițătoare.
Cercetătorii de la Universitatea din Londra și cei de la Universitatea Harvard au descoperit „genele tinereții și longevității” și au conceput formule de medicamente care șterg urmele anilor de pe chip.
Șoarecii care „s-au născut a doua oară”
Primul studiu, efectuat pe șoareci, a arătat că genetica poate da anii înapoi. La începutul experimentului șoarecii aveau pielea, creierul și alte organe precum cele ale unui om de 80 de ani.
După ce le-a fost administrat un medicament care stimulează „gena tinereții”, celulele lor au început să se regenereze rapid. „S-ar zice că s-ar fi născut a doua oară”, spun cercetătorii. În plus, masculii și-au recăptătat fertilitatea.
Celălalt studiu a arătat că recțiile chimice care implică producția de insulină sunt cheia tinereții și sănătății. Acest lucru înseamnă că toate studiile despre diabet efectuate până în prezent ar servi la conceperea medicamentelor anti-îmbătrânire.
„Producția unor  medicamente abandonate de companiile farmaceutice ar putea fi reluată în scurt timp. Desigur, este nevoie de teste amănunțite pentru a ne asigura că nu pun în pericol sănătatea”, spun specialiștii citați.