Senatorii au avut grijă să-și ia o vacanță prelungită. De două săptămâni. Și de Paștele Catolic și de cel Ortodox, ca să nu se supere nimeni. Nici deputații nu au fost mai prejos. Campion la deplasări externe pe banii Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea nu face nimic deosebit anul acesta de Paști. El va petrece acasă, în București, cu familia. De miercuri de la prânz a anunțat că pleacă în vacanță și premierul Victor Ponta. El va reveni la Palatul Victoria, marți după Paști.

„Sunt obligat să-i iau după mine, cu fini cu tot”

Premierul va fi zilele acestea în America, alături de soție și de cei doi copii ai săi, Irina și Andrei. El le-a spus jurnaliștilor că va fi într-un loc în care speră că nu va fi găsit. A fost însă fotografiat în avionul care zbura pe ruta Frankfurt-New York, de un pasager care a postat imaginea pe Facebook.


FOTO: Co-președintele PNL Alina Gorghiu merge la Curtea de Argeș la părinții săiFostul președinte Traian Băsescu își va petrece Paștele în București. El a precizat, pentru EVZ, că vor fi alături de el nepoțeii, fiicele, precum și ginerii.

Deputatul PSD Rodica Nassar va pleca cu familia la munte, pe Valea Prahovei. „Eu aș fi stat acasă, dar copilul este în vacanță și mai mult pentru ea plecăm câteva zile”, a spus Nassar.


FOTO: Premierul Victor Ponta, alături de soția sa, Daciana și ce doi copiiȘi Mădălin Voicu a afirmat că este tradiționalist și că își petrece Paștele în familie.

„Paștele și Crăciunul sunt singurele sărbători pe care le respect cu sfințenie. Se stă în familie, eu așa am înțeles din asta. Nu-mi place să plec din București, pentru că de când a murit tata sunt și cap de familie și sunt obligat să-i iau după mine, cu fini și cu tot. Sunt tradiționalist”.


FOTO: Deputatul PSD Rodica Nassr pleacă câteva zile pe Valea Prahovei FOTO: LIBERTATEAPurtătorul de cuvânt al PNL de la Camera Deputaților, Cristina Pocora, a afirmat că se bazează pe prietenii ei să vină cu drobul de miel la masa de Paște. „O să stau acasă. Miel nu gătesc, mă bazez pe prieteni să vină cu miel. Noaptea merg la biserică, iar ouăle trebuie să fie cu sclipici, ochișori să i se pară interesante fetiței mele”, a spus Pocora.


FOTO: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, merge la Alba Iulia cu familia FOTO: EVZVicepreședintele Camerei Deputaților Dan Motreanu își va petrece sărbătorile de Paști împreună cu familia, la Alba Iulia, în timp ce Liliana Mincă va merge la Botoșani, la familia sa. „Voi merge în Moldova, sunt deputat de Botoșani. Bunica mea are 87 de ani și mă așteptă de fiecare dată alături de finii mei. Nu gătesc cum se laudă unii politicieni, am noroc că gătește mama mea și gătește foarte bine, ca o moldoveancă”.

Co-preșe din tele PNL Alina Gorghiu a spus că va merge la Curtea de Argeș, alături de familia sa, ca în fiecare an.

Sunt și parlamentari care sărbătoresc Paștile prin muncă. Printre ei, Remus Cernea, celebru pentru inepțiile sale, care a spus că de Paști va lucra la proiecte de lege. „După cum știți, sunt un parlamentar foarte activ. Muncesc, fac proiecte de lege și folosesc aceste zile în care e liniște pentru a recupera ceea ce nu am reușit să fac din cauza agendei ocupate”, a spus Cernea.

Familia Regală, la Chișinău

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor merge la Chișinău. În cursul serii, Altețele Lor Regale vor participa, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, la slujba de luare a Luminii Sfinte oficiată de Înalt Preasfinția Sa Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. „Este pentru prima oară după 73 de ani când Familia Regală a României pășește în Catedrala Mitropolitană din Chișinău”, se precizează în comunicatul de presă transmis de biroul de presă al Palatului Elisabeta.


FOTO: Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor merge la Chișinău.