Evenimentul Zilei > Justitie > PASSARIS, supranumit „Fiara din Balcani”, CONDAMNAT la închisoare pe viaţă şi de Tribunalul Galaţi
PASSARIS, supranumit „Fiara din Balcani”, CONDAMNAT la închisoare pe viaţă şi de Tribunalul Galaţi

PASSARIS, supranumit „Fiara din Balcani”, CONDAMNAT la închisoare pe viaţă şi de Tribunalul Galaţi

Asasinul grec Kostas Passaris, autorul a cel puțin trei jafuri pe teritoriul României în cursul cărora a asasinat două persoane, a fost condamnat la închisoare pe viață. Sentinţa dată de Tribunalul Galați, în 22 iunie în dosarul în care Passaris era judecat pentru pentru jaful armat săvârşit, în 2001, la o casă de schimb valutar, este aceeași cu a Tribunalului București: închisoare pe viață.

De altfel „Fiara din Balcani”, a fost condamnat şi de judecătorii de la Cluj, pentru jaf armat, la zece ani de detenție, transmite B1 TV.

Tribunalul Galați au dispus ca Passaris să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de lei, 50.000 de lei pentru casa de schimba valutar jefuită şi alţi 50.000 de lei firmei de asigurări Asirom.

Kostas Passaris este închis la Penitenciarul Maximă Siguranţă Gherla şi de aproape 15 ani se află după gratii. Potrivita cancan.ro, trăieşte în post şi rugăciune, şi îi cere iertare lui Dumnezeu pentru păcatele sale. Passaris a mărturisit că nu îi înţelege pe deţinuţii care încearcă să-şi pună capăt zilelor, chiar dacă viaţa în închisoare nu este una uşoară. El posteşte miercurea şi vinerea şi spune că în cazul în care va fi eliberat condiţionat vrea să devină călugăr pe muntele Athos.