Pasiune virtuală, moarte reală

Pasiune virtuală, moarte reală

Documentarul "Talhotblond: O tragedie pe internet", difuzat de HBO de la ora 20.00, aduce în discuţie urmările pe care le au relaţiile cu necunoscuţi.

Pe internet poţi spune orice şi poţi fi oricine vrei. Realizat în 2009 de jurnalista Barbara Schroeder şi premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Seattle, documentarul spune povestea adevărată, ce se desfăşoară pe internet, a unui triunghi amoros.

O frumoasă adolescentă atrage bărbaţii în plasa ei, dar minciunile virtuale conduc în final la o crimă reală.

Realizatoarea speră să dovedească faptul că internetul are puterea de a dezlănţui cele mai periculoase fantezii ale noastre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incredibil, dar adevărat

Când factorul poştal Thomas Montgomery, un bărbat căsătorit în vârstă de 47 de ani, intră pe internet pentru a socializa, el primeşte mai mult decât spera. Jessi, o fată de 18 ani, a cărei parolă on-line era "talhotblond", intră în vorbă cu el şi, în scurt timp, îl cucereşte. Pentru a fi sigur că vor păstra legătura, el se recomandă ca fiind un puşcaş marin în vârstă de... 18 ani.

Idila lor continuă până când adolescenta descoperă adevărul despre "iubitul" ei. Pentru a se răzbuna, ea începe o relaţie virtuală cu Brian Barretts (22 de ani), coleg de muncă al lui Montgomery. Şireata Jessi începe să-i instige pe cei doi bărbaţi unul împotriva celuilalt, jucându-se cu minţile lor, până când totul se termină cu o crimă.

Într-un final, adevărul iese la iveală, iar poliţia află că Jessi este de fapt mama unei tinere care s-a folosit de pozele fiicei sale. Având acces exclusiv la mesaje virtuale, note secrete, scrisori, cât şi la dosare ale poliţiei şi la interviuri exclusive cu deţinuţi, "Talhotblond: O tragedie pe internet" detaliază lucrurile oribile care se pot întâmpla în realitate, atunci când oamenii mint on-line.

Realizatoarea Barbara Schroeder a inclus în film interviuri cu Thomas Montgomery, psihologul şi avocatul Rex Julian Beaber, procurorul Ken Case, şeriful Ron Kenyon, sergentul Lee Kirk şi cu părinţii lui Brian Barrett. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YfCkq3JJtuk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>