Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ. Pasagerii unui zbor cu avionul, de săptămâna trecută, chemați la SPITAL! Cursa a plecat de la BUCUREȘTI
ALERTĂ. Pasagerii unui zbor cu avionul, de săptămâna trecută, chemați la SPITAL! Cursa a plecat de la BUCUREȘTI

ALERTĂ. Pasagerii unui zbor cu avionul, de săptămâna trecută, chemați la SPITAL! Cursa a plecat de la BUCUREȘTI

​Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat că pasagerii unui zbor Bucureşti-Tel Aviv al companiei TAROM, efectuat la 20 noiembrie, riscă să contracteze rujeolă după ce o persoană cu această boală a călătorit în acelaşi avion, relatează luni cotidianul Times of Israel, citat de Agerpres.
''Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin antirujeolic sunt invitaţi să ia legătura cu cel mai apropiat birou medical până mâine (luni), 26 noiembrie, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinaţi'', se menţionează într-o declaraţie a Ministerului Sănătăţii israelian dată publicităţii duminică.
 
''În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate imune în mod natural la această boală'', adaugă declaraţia citată.
 
În Israel s-a înregistrat recent o epidemie de rujeolă, situaţie pentru care autorităţile consideră responsabile persoanele ce refuză vaccinarea lor şi a copiilor lor din motive ideologice sau de altă natură. Sute de persoane au contractat rujeolă în acest an, iar un copil de 18 luni a decedat la Ierusalim, primul astfel de caz în ultimii 15 ani în Israel.