Pasagerii unei curse Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea aeronavei cu carburant

Pasagerii unei curse Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea aeronavei cu carburant

Pasagerii unui avion al companiei Air France, care urma să ajungă la Beirut, au fost puşi în faţa unui fapt inedit. Oamenii au fost rugaţi să facă chetă, în capitala Siriei, Damasc, pentru ca echipajul să poată plăti combustibilul necesar cursei.

Aeronava Air France a decolat în cursul serii de miercuri de la Paris, cu destinaţia aeroportul din Beirut (Liban). Din cauza unui incident armat, căpitanul a decis să aterizeze la Amman, în Iordania, însă a realizat că nu avea suficient combustibil pentru a ajunge la Amman, aşa că s-a văzut obligat să aterizeze la Damasc, unde au loc lupte între insurgenţi şi forţele regimului Bashar Al-Assad.

La Damasc, echipajul nu a reuşit să utilizeze cardurile bancare pentru a plăti realimentarea cu combustibil pentru că Occidentul a impus sancţiuni financiare regimului Bashar Al-Assad. În această situaţie, piloţii i-au rugat pe cei 174 de pasageri să contribuie cu bani pentru alimentarea cu combustibil.

"Ne-au întrebat dacă putem contribui cu bani la realimentare. Au găsit o soluţie pentru a zbura spre Larnaca (Republica Cipru)", a declarat un pasager.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avionul a ajuns în siguranţă în Cipru, dar Air France nu a precizat cum a fost soluţionată problema achitării carburantului.