Pasagerii navei Concordia acuză echipajul de incompetență. ”Organizarea a fost zero”

Pasagerii navei Concordia acuză echipajul de incompetență. ”Organizarea a fost zero”

Mai mulți pasageri ai navei de lux Costa Concordia au acuzat echipajul vasului de „incompetență”, fiind revoltați de modul în care conducerea vasului a gestionat salvarea oamenilor.

”Șalupele aflate de o parte și de alta a navei s-au prăbușit pe punte și astfel mai mulți oameni au fost răniți. Ni se spunea să stăm liniștiți, dar pe fețele lor se citea frica”, a povestit o turistă care s-a aflat la bordul navei, informează postul TG 24.

”Eram la cină în clipa în care totul a început să se cutremure, lumina s-a stins, iar oamenii au început să strige ajutor. După ce sirenele au început să sune  și s-a dat ordinul de evacuare, am mers toți la șalupe, dar nu au căzut toate în apă. Unele au căzut pe punte, iar mai mulți oameni au fost răniți”, a completat un alt turist.

Despre modul lamentabil în care a fost organizată evacuarea pasagerilor de pe navă s-au plâns și alți oameni. ”Înainte de a abandona nava, am așteptat o oră și jumătate. Echipajul ne-a zis că comandantul știe că suntem în pericol, dar nu a făcut deloc rapid ceea ce trebuia făcut. Personalul a fost execepțional, dar organizarea a fost zero”, a afirmat o italiancă aflată la bordul navei.

Ne puteți urmări și pe Google News