Nava de croazieră Igor Farkhutdinov are la bord 127 de pasageri și transporta 42 de containere. Vasul a fost blocat în Marea Ohotsk de un strat gros de gheață, conform guvernului regional al Sahalin, a anunțat joi Moscow Times.

 

 

Pentru a calma pasagerii, directorul companiei de transport maritim a citat experiența vastă a căpitanului, explicând că există suficiente rezerve de mâncare pentru o săptămână, iar rațiile sunt împărțite tuturor pasagerilor. Astfel, conform companiei, nu există o amenințare la adresa siguranței celor de la bord.

 

„Pasagerilor li s-a furnizat tot ce au nevoie. S-a luat o decizie pentru a-i hrăni gratis”, a anunțat compania, citată de administrația regională din Rusia.

 

De asemenea, reprezentantul întreprinderii a afirmat că problema ar putea fi rezolvată curând, deoarece condițiile meteo ar putea să se schimbe într-o zi, iar pasagerii ar putea să ajungă în portul Korsakov din regiunea Sahalin până vineri.

 

„Ne ocupăm de toate problemele legate de salvarea rapidă a vasului din captivitatea înghețată prin dialog constant cu deținătorul vasului”, a spus șefului Ministerului Transportului din regiunea din Rusia.

Te-ar putea interesa și: