Evenimentul Zilei > Politica > Partidul lui Ponta JOACĂ TARE! Planul BOMBĂ pentru prezidențiale. Se vorbește și despre o ALIANȚĂ cu PSD?
Partidul lui Ponta JOACĂ TARE! Planul BOMBĂ pentru prezidențiale. Se vorbește și despre o ALIANȚĂ cu PSD?

Partidul lui Ponta JOACĂ TARE! Planul BOMBĂ pentru prezidențiale. Se vorbește și despre o ALIANȚĂ cu PSD?

S-au făcut cărțile pentru prezidențiale în Pro Democrația, iar Victor Ponta vine cu ultimele noutăți în ceea ce privește deciziile luate în interiorul partidului.

Astfel, liderul Pro Democrația a precizat, marți seară, că partidul său va susține un candidat la prezidențiale, care se va bate cu Klaus Iohannis în turul doi, fie ca va susține un candidat din exterior, fie că va fi vorba despre unul propriu.

De asemenea, Ponta nu a exclus nici o eventuală alianță cu PSD, însă cu o condiție foarte importantă: să plece din fruntea partidului „gaşca lui Dragnea”.

„Nu voi fi eu candidat, vreau ca după alegerile din 2020, dacă obţinem un rezultat foarte bun cu Pro România, alături de miniştrii care mi-au fost în echipă şi înainte, să mergem în partea executivă. Suntem mult mai buni acolo şi mult mai multe decizii se iau în partea executivă pentru oameni, preşedintele este mai mult simbolic. Dar vom avea un candidat sau vom susţine un candidat din afara Pro România cu un obiectiv foarte clar şi foarte uşor de înţeles. Nu vreau să ajungem în turul doi, să fim puşi să alegem între domnul Iohannis şi domnul Dragnea, adică răul cel mai mic. Chiar vrem să avem un candidat care poate intra cu domnul Iohannis în turul doi şi, chiar dacă nu îl bate, să îl facă să muncească mai mult. Acum domnul Iohannis doarme liniştit, zice: îl am pe Dragnea, câştig”, a declarat Victor Ponta, pentru Agerpres.

Victor Ponta și-a exprimat convingerea că Liviu Dragnea va candida la alegerile prezidențiale: 

„Dacă nu se pronunţă instanţa, şi aţi văzut că a tot tras de timp, a tras completul la sorţi de zece ori. Nu cred că îşi închipuie că o să câştige, dar nu vrea să lase pe altcineva, pe Firea, pe Grindeanu, pe Ţuţuianu, pe altcineva, ca să crească şi eventual să îi ia locul".

„Dacă PSD scapă, nu doar de Dragnea, că nu e vorba doar de un singur om, ci de o gaşcă de indivizi, de un grup infracţional de-a dreptul, în mod natural pentru Pro România, partener de proiecte ar fi PSD. Din punct de vedere al colaborării politice, PSD, fără gaşca Dragnea, e un aliat natural pentru Pro România”, a mai spus Ponta.