Primul lobby-ist al American Nazi Party (ANP)  este John Bowles, în vârstă de 55 de ani.
Reprezentanţii partidului au dat asigurări pe pagina lor web că aspiră să promoveze principiile naţional-socialismului în SUA, printre care se numără nu doar protejarea rasei ariene, ci şi protejarea mediului înconjurător, bunăstarea copilului şi libertatea credinţei fără teama de persecuţie din partea sistemului.
Partidul a fost înfiinţat în 1959 de comandantul de marină George Lincoln Rockwell. Sediul central se află în Arlington, Virginia. Pe pagina de internet a partidului este menţionat faptul că formaţiunea este implicată "într-o serie de lupte pentru supravieţuirea adevăratei naţiuni albe". Partidul îşi propune să formeze o naţiune de rasă exclusiv ariană şi să deporteze persoanele de culoare.
"Trebuie să avem o Americă Naţional-Socialistă exclusiv albă, o Americă în care fiii şi nepoţii noştri să se joace şi să meargă la şcoală împreună cu alţi copii albi", apare scris pe site-ul partidului.
În ciuda agitaţiei provocate de înregistrarea primului său lobby-ist, Partidul Nazist din America nu a avut niciodată o reprezentare la niciun nivel politic al administraţiei americane.
Partidul există doar pentru că i-o permite primul amendament al Constituţiei SUA, care apără dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv în cazurile de apologie a terorismului sau a rasismului.